Nihayet halklarımızın büyük bir umut ve heyecanla beklediği o gün geldi! TBMM, 48 günlük aradan sonra açıldı ve en önemli gündemini belirledi: Bekçiler Kanunu!

Sakın hafife almayın AKP ve MHP teklifiyle gündeme gelen bu kanun, pandemiden de, bir savaş olasılığından da daha önemli devlet-i ali için... Neden diyeceksiniz; çünkü TC devleti, ufukta iç savaşın gelişim seyrini, yeni ayaklanmaları vb görüyor. Dolayısıyla daha kanun çıkmadan icraatlarına başlayan düzenin bekçilerinin elini soğutmamak için bu kanunun tez elden geçirilmesi gerekiyor.

Bu kanun teklifi, sadece bekçilerin yetkilerini vb belirlemiyor; aynı zamanda hangi koşullarda istihdam edilecekleri, yani maaş durumları vb'ni de içeriyor. Yani "Duçe" İtalyası'ndaki "Karagömlekliler"e benzer bir örgüt oluşturulmak isteniyor ve bu örgüte katılacakların ekonomik anlamda doyuma ulaştırılmaları ilk şart olarak görülüyor. Yarın bir gün insanlar sokağa çıkıp iktidara karşı harekete geçecek olurlarsa, karşılarında polis ve askerin yanısıra bu bekçileri de bulacaktır.

Ancak unutulmaması gereken, tarihte her şeyin iki kez tekrar edebileceğidir. Eklemek gerekiyor: Birincisi trajedi idi; ikincisi muhtemel ki komedi olacak...