< Hasan Oğuz Hayatını Kaybetti

7 Nisan'da çalıştığı Galataport şantiyesinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan inşaat işçisi arkadaşımız, dostumuz Dev Yapı İş Sendikası Avrupa Yakası Temsilcisi Hasan Oğuz yaşamını yitirdi.

Corona virüs salgınına rağmen evde kalamayan inşaat işçilerinden biri, genç bir işçi önderi idi. Yıllar boyu çalıştığı inşaat sektöründe işçileri örgütlemiş, emeğin sermayeye karşı mücadelesinde en önde düvüşen devrimci bir işçi idi. Ve 33 yaşındaki Hasan Oğuz, şantiyede çalışırken kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. O güçlü kalbini yeniden çalıştırmakta zorlandılar. 2 stent takıldı kalp damarlarına. Risk devam ettiği için uyutularak gözlendi.

Çalıştığı şantiyede covid-19 pozitif çıkan işçiler vardı ve bu koşullar altında çalıştırılmaya devam ediyorlardı. Akciğerlerinde enfeksiyon görülen Hasan’a covid tedavisi de uygulandı.

Ve Hasan Oğuz, yaşam mücadelesini 13 Nisan günü erken saatlerde kaybetti. Hasan’ın ölüm raporunda “bulaşıcı hastalık” deniyordu. Üzülerek, Covid 19 salgını nedeniyle cenaze töreni yapılamayacağını duyuruyoruz.

İşçi sınıfının yiğit bir mücadele neferini, devrimci bir işçiyi kaybettik. Tüm sevenlerine, ailesine ve yoldaşlarına başsağlığı diliyoruz.