Maoist Komünist Partisi (MKP) davasından ağırlaştırılmış müebbet cezası almış olan ve Sincan Cezaevi’nde tutsak olan Aysel Koç hayatını kaybetti. Cezaevi aileye ve avukatlara “intihar etti”ğini söyledi. Aysel Koç’un ailesi, 1 hafta önce telefonla yaptıkları görüşmede çocuklarının kendilerine “bizi buradan sağ çıkarmazlar” dediğini söylüyor.

Aysel Koç’un avukatı otopsi raporundan sonra ölüm nedeninin intihar olup olmadığının öğrenileceğini söylerken, İHD Ankara Şubesi e yetkililerden ve aileden bilgi almak için Adli Tıp Kurumu’na gitti.

Aysel Koç, 15 Kasım 2012’de Dersim'in Ovacık ilçesi kırsalında çıkan çatışmanın ardından askerlerin kaldıkları mağaraya kimyasal gaz atması sonrası yakalanarak tutsak edilmişti. Koç daha önce de Gebze ve Bakırköy cezaevlerinde kalmış, 5 yıl önce Sincan’a getirilmişti.

Ağabeyi, Ocak ayında görüşe geldiğinde kardeşinin çok sayıda gardiyan eşliğinde görüşe geldiğini, “benim için geldiler, giderken saldırıya uğrayabilirim” dediğini anlatarak kardeşinin ölümünün şüpheli olduğunu söyledi; tutsak kadınların kendileriyle iletişime geçmesini istedi.

Aysel Koç’un cenazesi, Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak otopsi ardından İstanbul Gazi Mahallesi’ne aile evine getirilecek ve burada defnedilecek.

Bu arada Aysel Koç’un Suruç Katliamında ölen İsmet Şeker’in akrabası olduğu öğrenildi.