HBDH güçleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı düzenlenen uluslararası komploya ve halklara dayatılan imha saldırılarına karşı Türkiye’nin bir çok yerinde eylemler gerçekleştirdiklerini açıkladı.

“Komplonun ve faşist işgal saldırılarının amacı, Kürt halkının örgütlü direnişini ve kazanımlarını boğmaktır. Türkiye halklarının özgürleşmesinin ve işçi sınıfının kurtuluşu mücadelesinin başarılı olması Kürt halkının özgürleşmesiyle mümkündür. Faşizm bugün Rojava’ya, Kürdistan’ın her parçasına ve ezilen tüm halklara saldırarak tüm ezilenlerin özgürlüğünü, direnişini engellemeye çalışmaktadır. AKP-MHP faşizmi tarafından işçi sınıfı ve ezilen halklara karşı sürdürülen tecrit ve imha politikaları, gün geçtikçe yoğunlaşmaktadır” denilen açıklamada faşizm saldırılarını artırsa da başarısız olduğu, devrimci mücadelenin gelişmesini engelleyemediği vurgulandı.

“Güçlerimiz Kürt halkı ve kazanımları hedef alınıyorsa, Kürdistan’da halklar katledilmek isteniyorsa, halk düşmanlarının, katillerin ve işbirlikçilerinin Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de rahat uyuyamayacaklarını göstermiştir” denilen açıklamada, 15 Şubat Komplosu’na karşı aşağıdaki eylemlerin yapıldığını sıraladılar:

-10 Şubat tarihinde HBDH Nurhak Cem İntikam Birimleri tarafından İstanbul Okmeydanı’nda faşist işbirlikçilere ait 4 araç imha edilmiştir.

-11 Şubat tarihinde, HBDH Tîrêj Alîşêr İntikam Birimleri tarafından İstanbul Nurtepe’de AKPlilere ait olduğu tespit edilen 2 araca hasar verilmiştir.

-11 Şubat tarihinde, HBDH Ulaş Bardakçı İntikam Birimleri tarafından İzmir’in Konak ve Menemen ilçesinin farklı bölgelerinde faşist AKP işbirlikçilerine ait olduğu bilinen 3 araç, 1 pikap ve 1 yarım otobüs imha edilmiştir.

-11 Şubat tarihinde HBDH Sinan Ateş İntikam Birimleri tarafından İstanbul Esenyurt’ta, katil polis güçlerine ait 1 emniyet aracı imha edilmiştir.

-12 Şubat tarihinde KBDH Roza Rênas İntikam Birimleri tarafından, İstanbul Esenyurt’ta, faşist AKP destekli tecavüzcü Ensar Vakfı’na ait servis aracı olarak kullanılan jumbo tipi 2 minibüs imha edilmiştir.