< < Kazayı Yorumlayan  Pilot İşten Çıkarıldı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaşanan kazanın ardından CNN Türk'ün canlı yayında haber görüş aldığı eski savaş pilotu eğitimen Bahadır Altan, yorumu nedeniyle işten çıkarıldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaşanan 179 kişinin yaralandığı ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın ardından CNN Türk, görüş almak üzere Pegasus Havayolları'nda eğitmen olarak çalışan eski savaş pilotu Bahadır Altan'dan görüş almak için canlı yayında bağlantı kurdu. Kazaya ilişkin yaptığı açıklamanın ardından şirkete çağrıldığını belirten Bahadır Altan ve 'haklı fesih' gerekçesiyle işten çıkarıldığını söyledi.

Yaptığı açıklamalarda eski savaş pilotu olduğunu belirtmesi nedeniyle işten çıkarılmasında iktidarın baskısı olduğunu düşündüğünü ifade etti.

'Haklı fesih' gerekçesiyle işten çıkarıldığı için tazminatlarını da alamadığını aktaran Altan, hakları için hukuki sürece başvuracağını belirtti.

Eski savaş pilotu olan Bahadır Altan, sendikal mücadele ve çevre mücadelesi içinde de faaliyet gösteriyor. 3. Havalimanı şantiyesinde işçilerin iş bırakma eylemi sonrasında işçilerle dayanışmak için oluşturulan 3. Havalimanı İşçileri İle Dayanışma Platformu'ndan da yer alanmış ve henüz yapım aşamasındayken de sık sık 3. Havalimanı'nda gelişebilecek sorunlara uçuşlarda yaşanabilecek risklere dikkat çekmişti.

Uzun yıllar havacılık sektöründe çalışan Bahadır Altan, gerek yeni İstanbul Havalimanı gerekse de diğer havalimanlarındaki uçuşlar, sivil havacılık konusunda sıklıkla görüş alınan kişiler arasında yer alıyor.