< < Hrant İçin 13. Kez AGOS’un Önünde!

 

Katledilişinin 13.yılında Hrant’ın arkadaşlarının çağrısıyla bugün saat 15.00’te AGOS önünde buluşuldu.

 Ermenice ağıtların eşliğinde katledilen sosyalist gazeteci Hrant için AGOS önünde toplanan kitle “Vazgeçmiyoruz Ahparig”, “Hrant İçin Adalet İçin”, “Polaris Hay Enk, Polaris Hrant Enk”, “Biz Bitti Demeden Bu Dava Bitmez”, “Katil Devlet, Hesap Verecek” sloganları attı.

Toplumsal Bellek Platformu adına, faili meçhul cinayetle katledilen Avukat Yusuf Ekinci’nin oğlu Sertaç Ekinci, kısa bir konuşma yaptı. Ekinci “Hrant Dink bu ülkenin en çok ihtiyacı olan kardeşliğin sembolüydü, sanırım bizden alınışının en büyük sebebi de buydu. Çünkü bu ülkenin karanlık katillerinin ağızlarından düşürmedikleri birlikten çok, bölünmüşlüğe ihtiyaçları var, biliyorlar ki ancak bu şekilde kendi atlarını bu rahatça oynatırlar. Türkiye halklarının, ezilenlerinin bir araya gelmesi en büyük korkularıdır” dedi.

Hrant’ın Arkadaşları’ndan Şebnem Korur Fincancı da basın metnini okudu. “Daha birkaç gün önce kayıplara karıştı Keldani bir çift, Süryani Mor Yakup Manastırı rahibi Aho’yu gözaltına aldılar. Kılıçtan geçirmek, çöllere sürmek yetmedi, her gün yeniden yaşasın o güvercin tedirginliğini Türkiyeli Ermeniler diye elinden geleni ardına koymadı devlet erki. Yaşadıkları mahallelerin adı Bozkurt Caddesi, Ergenekon; okulları Talatpaşa… Soykırım Osmanlı’nın, ama iade-i itibar Türkiye Cumhuriyeti’nin oldu. Birlikte yaşamayı çok dilli, çok kültürlü olmayı başaramadığımız gibi, yarattığımız kuraklıktan da utanmaz olduk. Sıra Kürtlere geldiğinde havan mermileriyle, delik deşik ettikleri evlerin duvarlarına yazılama yaptı devletin memuru” dedi ve sözlerini “Buradayız, vazgeçmiyoruz Ahparig” diye sonlandırdı.

Eyleme devrimci, demokrat birçok kurum katılırken Mücadele Birliği ve Devrimci Öğrenci Birliği de “Katil Devlet Hesap Verecek”, “Hepimiz Hrantız, Hepimiz Ermeniyiz”, “Kürt, Türk, Arap, Ermeni Yaşasın Halkların Mücadele Birliği”, “Buradayız Ahparig”, “Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz” dövizleriyle anmaya katıldı. Ayrıca Mücadele Birliği okurları ve DÖB’lü öğrenciler “Yaşasın Halkların Mücadele Birliği”, “Faşizmi Döktüğü Kanda Boğacağız”, “Katil Devlet Hesap Verecek” sloganlarını eylem boyunca sık sık attı.

“Katil Devlet Hesap Verecek” sloganını sık sık atan kitle Hrant’ın katilinin devlet olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Anma sloganlar ile sona erdi.