Almanya'nın Berlin şehrinde her yıl Ocak ayının ikinci haftası düzenlenen Rosa Luksemburg-Karl Liebknecht-Lenin'i anma yürüyüşü, bu yıl 12 Ocak Pazar günü gerçekleştirildi.

Almanya'daki Kasım Devrimi’nin önderlerinden Rosa Luksemburg ve Karl Liebknecht'in katledilişlerinin 101. yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen anma ve yürüyüşüne binlerce kişi katıldı.

Sabah saat 10'da Frankfurter Tur'dan başlayan ve Sosyalistler Anıtlığı’na kadar süren yürüyüşe Almanya, Türkiye, Kürdistan, Yunanistan, Latin Amerika gibi birçok ülke ve kıtadan parti ve örgütler katılım sağladı. Parti ve örgütlerin yanı sıra bir çok kişi de bireysel olarak ellerinde kızıl karanfillerle Anıtlığı ziyaret etti. “Ölüler Bizi Uyarıyor” yazan ve ölümsüzleşen onlarca komünistin isminin yazılı olduğu plaketlerin bulunduğu Anıtlık her sene olduğu gibi bu sene de karanfillerle kaplandı.

“Luksemburg Liebknecht Lenin – Hiçbiri Unutulmadı!” pankartının en önde yer aldığı yürüyüş boyunca sloganlar ve marşlar hiç susmadı.

Bu yıl yürüyüşe Emekçi Kadınlar (EKA) da Almanca “Vardım Varım Varolacağım” pankartı, bayrak ve önlükleriyle katılım sağladılar.

Anma yürüyüşüne TKEP/Leninist de Almanca “Zafere Kadar Devrim” pankartıyla katıldı ve Sosyalistler Anıtlığı’na TKEP/L imzalı çelenk bıraktı.