< < İşgal Ve Katliamlar Protesto Ediliyor

Rojava’da TC ordusu ve bağlı çetelerinin sürdürdüğü, baskı, yağma ve katliamlar sürüyor. Hemen her gün yeni saldırı haberleri, yeni ölümler ve bununla beraber halkın işgale karşı protesto eylemleri, boykotlar duyuluyor.

Dün işgal altındaki Gri Spi'den gelen infaz haberi, bugün Gri Spi halkını sokaklara döktü. Omer El Heci isminde bir taksi şoförü, faşist çeteler tarafından infaz edildi.

Kendilerine Feylak El Mecid diyen çete grubu, Omer El Heci’nin taksisine el koymak istedi. Ancak aracını vermeyen El Heci infaz edildi. Olayı duyan halk sokaklara çıktı. Aile, cenazenin intikam alındıktan sonra gömüleceğini söyledi. Kardeşi, "Çeteler kardeşimi öldürdü. Bu da cenazesidir. İntikam alana kadar cenazemizi defnetmeyeceğiz" dedi.

Bugün Gri Spi’de kitlenin eylem için toplanışı kameralara yansıdı. Halk, çete gruplarının Gri Spi’den çıkarılmasını istedi.

Öğlene doğru Belediye binası önünde bir araya gelen Gri Spililer, Omer El Hecî’yi katledenlerin kendilerine teslim edilmesini ve Feylak El Mecid adlı çete grubunun kentten çıkmasını istedi.

Dün de, Grê Spî’nin Siluk ilçesine bağlı Zêdî ve Salhiye köylerindeki evleri basan TC askeri ve çeteleri çoğu çocuk en az 20 kişiyi kaçırmıştı. Kaçırılanların akıbeti öğrenilemezken, halk sokaklara dökülmüştü.

Siluk sakinleri aynı zamanda yaşam koşullarının giderek zorlaştığı ve gıda gibi yaşamsal ihtiyaçların da çok yüksek fiyatlara satıldığı için tepki gösteriyor.

 

Bugün Kobane’de Rus ve Türk askerlerinin ortak gerçekleştirdiği devriye yine taşlar yağdırılarak protesto edildi.