< Kış Soğuğunda Grevdeki İşçiye Soba Yasak

Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan ve iş makinelerinde kullanılan hortumları üreten Trelleborg'un iki fabrikasında örgütlü Petrol-İş Sendikası öncülüğünde başlayan grev, 28 Aralık itibarıyla 19. gününde devam ediyor.

Başka fabrikalardaki sendikalı işçilerin, devrimci-demokrat örgütlerin sık sık ziyaret ettiği fabrika önündeki çadırı, İşçi Temsilcileri Konseyi’nden (İTK) işçiler de ziyaret etmeye devam ediyor.

İTK’nın ziyareti sırasında polis amirleri gelerek, işçilerin ısınmak için kurdukları sobayı kaldırmaları için baskı yapmaya başladı. Bu konuda amirlerinden emir aldıklarını söyleyen polisler, sobanın söndüğünü gösteren bir fotoğraf çekmeyi de ihmal etmediler.

Bu baskıların hiçbirisi işçilerin moralini bozmuyor, canını sıkmıyor. Hatta bir işçi diyor: “Biz sobaya güvenip de greve çıkmadık ki...”