< Kaçağa Çıkan Çocukların Yazgıları…

İzmir Emek ve Demokrasi güçleri 28 Aralık Cumartesi günü saat 17.00'da Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde Roboski Katliamı anması gerçekleştirdi.

Basın açıklaması esnasında sık sık "Roboski'yi Unutma Unutturma", "Dersim Maraş Roboski Unutulmaz Hiçbiri", "Faşizme Karşı Omuz Omuza" sloganları atılırken, yapılan konuşmalarla insanlar anma etkinliğine davet edildi.

Katledilenler anısına gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından başlayan anmada okunan basın açıklamasında "O gün kaçağa çıkan çocukların nefeslerinin buharı, aynı yazgıyı paylaştıkları katırların nefeslerinin buharlarıyla birleşti. Avuçlarının etleri katırlarının etlerine karıştı. 34 kişi böyle can verdi Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde. 28 Aralık 2011 günü ölüm onları soğuk bir gecede yakaladı. F-16’lar gökten ölüm yağdırdı. Kar, kana boyandı. Toprağın üstündeki ölüler, ROBOSKİ ölüleridir.

Devlet biliyordu Şırnak’ta fabrikaların olmadığını, biliyordu iş ve işçilik kelimesinin bölgede sadece bir kavram olduğunu, biliyordu halkın geçim kaynağını ve biliyordu bu halkın kaçakçılık yaptığını. Herkesin bilmesine rağmen o gece kaçağa giden canların üzerine bombalar yağdı, paramparça edildi 34 canın bedeni, hayalleri, umutları...

Roboski katliamının üzerinden 8 sene geçmesine rağmen hiç kimse yargılanmadı ya da adaletin karşısına çıkmadı, çıkarılmadı" dendi.

Anmaya HDP İzmir Milletvekilleri Murat Çepni ve Serpil Kemalbay da katıldı. Açıklama sonrası konuşma yapan Kemalbay katliamın üzerinden 8 yıl geçmiş olmasına rağmen ne siyasi ne de askeri sorumluların hesap vermediğini, aksine öldürme politikalarının sürdürüldüğünü söyledi. Kemalbay Roboski Katliamı sorumlularının yargılanması için dayanışmayı ve mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı. Açıklama alkışlarla sona erdi.