Benzeri haberleri defalarca yazdık. Her defasında da son olması dileğiyle... Ancak Kürdistan’da zırhlı araç katliamlarına her geçen gün yenisi ekleniyor.

27 Kasım Cuma günü Amed’de HDP İl Binasını abluka altına alan çevik kuvvet polis araçlarından biri, 33 yaşındaki İnşaat Mühendisi Cihan Can’ı ezerek katletti.

Mobese görüntülerinde, Turgut Özal Bulvarı üzerinden karşı karşıya geçmek isteyen Cihan Can’a çarpan çevik kuvvet aracının Can’ı uzun süre sürüklediği, polisin durumu fark etmesine rağmen durmadığı görülüyor. Cihan Can, olay yerinde hayatını kaybetti.

Cihan Can, dün Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Bugün açıklanan ön otopsi raporunda, araba tekerleklerinin Can'ın bedeni üzerinde gidip gelmesinden kaynaklı birçok yerinde ekimoz (ezik) ve laserasyon (yırtık) olduğu tespit edildi...

Daha önce yaşanan zırhlı araç “kaza”larında da otopsi ve görüntülerde yaşananların bir katliam olduğu görülse de, mahkeme kararları ve savcılık raporlarında hiç bir kasıt bulunamadı ve ya basit “kaza”lar olarak ele alındı ya da ölen canlar “suçlu” bulundu.

6 yaşından 70’ine, 2008-2018 arasında en az 36 kişi hayatını kaybederken, sadece bu sene Okmeydanı’ndan Dersim’e, Amed’e katledilenlerin sayısı 10’u buldu... Döktükleri kanda boğulacaklar...