< “Katliam Olarak Tanınsın”

İzmir Alevi Dernekleri, Maraş Katliamı’nın yıldönümü dolayısıyla 24 Aralık günü saat 17.30'da Karşıyaka Çarşı Girişi’nde basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklaması esnasında sık sık "Dersim Maraş Roboski Unutulmaz Hiçbiri", "Gün Gelecek Devran Dönecek Katiller Halka Hesap Verecek", "Yaşasın Halkların Kardeşliği" sloganları atıldı.

Açıklama öncesinde bileşenler adına konuşma yapan Mehmet Bozkurt "Yıllardır bu alanlarda Maraş Katliamının hesabının sorulması için buluşuyoruz ancak Maraş'ın hesabı sorulmadığı gibi yeni Maraşlar yaratılıyor" dedi.

Maraş'ta katledilenler anısına yakılacak olan çırayı bileşenler adına Zihni Çabuk yaktı. Çıra yakılmasının ardından başta Maraş olmak üzere tüm katledilenler anısına saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından okunan basın metninde Maraş Katliamının 41 yıl önce tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleştirildiği, bugünün kanlı ve kara bir gün olduğu söylendi. İktidar dinamiklerinin yıllardır demokratik paylaşım kültürünü geliştirmek yerine çatışmayı, asimilasyonu ve tarihi kökleri topyekün imhayı tercih ettiği ve bunun tarihsel bir hastalık olduğu belirtildi.

Maraş'ın tüm dünyada katliam olarak tanınması için topyekün ısrarda bulunma çağrısı yapılan açıklama, katledilenler anısına lokma dağıtılmasıyla sona erdi.