< “Meslektaşlarımızı ve Mesleğimizi Savunacağız”

Özgür basın emekçileri bu hafta ard arda tutuklanan meslektaşları Sadiye Eser, Sadık Topaloğlu ve Hacı Topaloğlu’nun serbest bıraklıması tabiyle İHD önünde eylem gerçekleştirdi.

İSTANBUL - Bu hafta gözaltına alınarak tutuklanan Sadiye Eser, Yusuf Topaloğlu, Sadık Topaloğlu’nun serbest bırakılması talebiyle Özgür Basın Emekçileri 7 Aralık Cumartesi günü İHD önünde : “ Özgür Basın Susturulamaz, Gazetecilik Suç Değildir!”yazılı ozaliti açırak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Demokratik kitle örgütleri ve birçok basın emekçisinin katılımıyla tutuklanan gazeteciler, Sadiye Eser, Yusuf Topaloğlu, Sadık Topaloğlu’nun derhal serbest bırakılması istendi.

Basın açıklamasını okuyan Özgür Gelecek muhabiri Taylan Özgür Öztaş o “ Burada olmamızın sebebi tutuklamaları protesto etmek olduğu kadar, özgür basının bu sokakları terk etmeyeceğini söylemek içindir de. Dün bombaların hedefinde olan basın emekçileri bugün gözaltı, tutuklama ve soruşturmalarla susturulmak isteniyor. Gerçekleri yazmaya devam edeceğiz. Cumartesi annelerini, yıkılan Sur’u, yok edilen Hasankeyf’ i, panzer çarptı denilerek öldürülen çocukları yazmaya devam edeceğiz”dedi.

Öztaş Sadiye Eser’in de bir kayıp yakını olduğunu ve her hafta Cumartesi Anneleri’nin eylemini takip ettiğini aktardı. Sadık Topaloğlu’nun Kürt coğrafyasının en çatışmalı dönenmlerine tanıklık eden bir gazeteci olduğunu ifade eden Öztaş, Hacı Topaloğluğu’nun ise bir dönem KHK İle kapatılan Dicle Haber Ajansında çalışmış olduğunu söylerek “Bu arkadaşlarımızın tutuklanması Kürt medyasına yapılan bir saldırıdır. Yılmıyoruz, bıkmıyoruz hem meslektaşlarımızı savunmaya hem mesleğimizi savunmaya devam edeceğiz.

“Eylem; “ Özgür Basın Susturulamaz, Tutuklu Gazeteciler Serbest Bırakılsın” sloganlarıyla sona erdi.