“Erdal Özel Serbest Bırakılsın!”

İHD İstanbul Hapishane Komisyonu bu hafta hasta mahpus Erdal Özel için 402’inci F eylemini gerçekleştirdi.

İSTANBUL - “Tecrit Öldürür Dayanışma Yaşatır!” pankartı ile İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu tarafından düzenlenen basın açıklamasında yoğun polis ablukası vardı. ve 402. Bu hafta hasta mahpus Erdal Özel için bir araya gelindi.

Hapishane Komisyonu adına Taylan Bekin basın metnini okuyarak; Hapishanelerdeki ağır hasta mahpus sayısının ve hastalığa bağlı ölümlerin giderek arttığından bahsetti ve ekledi: “Bizler her hafta olduğu gibi tedavi edilebilmeleri için hasta mahpusların serbest bırakılmasını istemeye devam edeceğiz.

402. Haftamızda Tekirdağ 2 nolu F Tipi Hapishanesinde tutulan hasta mahpus Erdal Özel’in durumunu sizlerle paylaşıyor serbest bırakılmasını istiyoruz. Kendi ihtiyaçlarını bile gideremeyecek durumda olan , buna rağmen tecrit koşullarında tutulan Özel’in 6 yıl önce kendini yakarak intihar girişiminde bulunduğu bu nedenle ağır sağlık sorunları yaşadığı anlatıldı. Halen şizofreni yanında, kalp, yüksek tansiyon, diyabet, böbrek hastası olan Özel böbreklerinde kum oluşmasıyla sürekli ağrı çekmekte ve tedavi hakkı engellenmektedir. Biz insan hakları savunucuları ve hapishane komisyonu olarak Erdal Özel’ in tedavisi önündeki engellerin kaldırılmasını ve tüm ağır hasta mahpusların serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

Hasta tutsak Erdal Özel’in ablası Kumru Akgül’ün konuşması sonrası eylem sona erdi.