< Öğretmenler Boykotta Veliler İsyanda

Doğa Koleji’nde aylardır maaş alamayan öğretmenler 4 Aralık’ta ders bırakma eylemi yapmaya başladı. İstanbul ve Ankara’daki birçok kampüste derse girmeyen öğretmenler tüm alacaklarının ödenmesini talep ediyor.

Okul yönetiminin yaşananlara sessiz kalmasına öfkelenen ve çocuklarının aldığı eğitimden endişe eden öğrenci velileri de öğretmenlerin boykotuna destek verdi.

Yaz döneminde yatmayan maaşlarını parça parça alabilen öğretmenler, üç aydır hiç maaş alamadıklarını söylüyor ve “Ücretlerimiz yattığı anda derse gireriz” diyorlar.

Öğretmenler geçen yıl Mart ayından beri maaş sorunu yaşamaya başlamıştı. Maaşlarını ya gecikmeli, ya da parça parça alabilmiş öğretmenler. Eylül ayında maaşların ödenmesi ile ilgili yönetimle yapılan görüşmede bir aylık bir gecikme yaşandığı söylense de bu bir ay bugün 3 ay olmuş durumda. Topkapı, Gaziosmanpaşa ve bir çok kampüste öğretmenler derslere girmeyince veliler de isyan etti. Çoğu peşin ödeme yaptıklarını ve çocuklarının iyi bir eğitim almasını istediklerini söyleyen veliler, bu kadar öğrenciye dönem ortasında nereden başka okul bulacaklarını soruyor ve öğretmenlerin boykotuna destek veriyor.

Öğretmenlerin boykot kararını açıklamasının ardından okul yönetimi bir açıklama yayınlayarak eğitim sektöründe lider kuruluş olduklarını, bir aile olduklarını ve tüm personelin fedakarlıklarıyla bugünlere gelindiğini söyledi. Sancılı bir süreçten geçtiklerini söyleyen yönetim, personelden “fedakarlık” istemeye devam etti.

Bugün de öğretmenler boykotu sürdürürken, veliler Doğa Kolejleri’nin Ataşehir’deki Genel Müdürlüğü’ne giderek, sorunun çözülmesi için yönetimle konuşmak istedi. Müdürlüğe alınmayan veliler, turnikelerden atlayarak Genel Müdürlüğe girdi.

Eğitimi piyasalaştıran, öğrencileri ve velileri müşteri, öğretmenleri işçi, okul yönetimlerini de patronlar haline getiren kapitalist sistemin ekonomik krizi eğitimi ve öğrencileri de vuruyor. Yaz aylarında 200 özel okul kriz nedeniyle kapanırken, Kasım ayının ortasında da Özgür Boza Okulları kapanmış, dönem ortasında öğrenciler sokakta kalmıştı.