Bir kadın tutsağın DNA’sını alma bahanesi ile dün Bakırköy Kadın Hapishanesinde B-6 koğuşuna baskın yapıldı, kadın tutsaklar darp edilerek hücrelere atıldı.

İşgal karşıtı paylaşımları nedeni ile Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutsak olan Esin Kavruk’un, DNA örneği alınması için Emniyet Müdürlüğü’nün talebi ile koğuşuna baskın düzenlendi. Robocoplarla B-6 koğuşuna yapılan baskında tüm kadın tutsaklar darp edilerek hücrelere atıldı, Esin Kavruk da zorla Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kavruk’un hapisaneden gönderilmesinin ardından hücrelerden çıkarılarak koğuşa götürülen kadın tutsakların tümünde darp ve işkence izleri var.

Hastaneye götürülmek için ısrar eden kadınların bir kısmı tedavi için hastaneye götürülürken, tümünün başlarında, ellerinde, sırt ve bellerinde cop, yara ve darp izleri var.

Baskın sırasında tutsakların eşyaları da dağıtılırken, bazı kitap ve defterlerine de el konulduğu öğrenildi.

Bir kadın tutsağın bugün ailesine yaşanan baskın ve saldırıları anlatması üzerine avukatlar Bakırköy Cezaevine gitti.

Müvekkilleri ile görüşen avukat Seher Dursun B-6 koğuşundaki 19 kadın tutsağın 16’sının darp edilerek hücreye götürülmesinin ardından Esin Kavruk’un da tükürük örneği için Haseki Hastanesine götürüldüğünü söyleyerek yaşananları şu şekilde aktardı:

Sabah sayımında 60 kişilik robocop ekibi ile koğuşa girildiğini, cezaevinin üç müdürünün de baskına katıldığını anlatıyor kadınlar. 1. ve 3. müdürlerin robocop giysili gardiyanlara “öyle müdahale edilmez böyle edilir” diyerek bizzat saçlarını çekerek kadınlara vurduğunu da öğreniyoruz.

Ve kalkanlarla, coplarla uğradıkları saldırı sonucu Zuhal Sürücü’nün kafasında ve elinde, Dilek Geçgin’in vajinasında, Zeynep'in belinde ciddi darbeler var ve yürümekte güçlük çekiyor, Esin'in tükürük örneği alınırken damağında yırtıklar oluşmuş ve kafasını da çarpmışlar. Dört kadın adli tıpa götürülerek sağlık raporu almış durumda. Diğer kadınlar ise hastaneye götürülmeyip, cezaevine gelecek ambulansta muayene olmaları dayatılınca, kabul etmediler.

Sabah sayımından yaklaşık 14.00-15.00’e kadar hücrede tutulan kadınlara ilk saatler su verilmeyerek ters kelepçe takmak tehdidinde bulunuldu. Bu sırada koğuşta arama yapılarak bazı kitaplara, defterlere, dava dosyalarına el konuldu. Battaniye ve yastıkları dahi alıp götüren görevliler koğuşu alt üst ederek terk ettiler.

Devrimci tutsaklara yapılan her tür saldırıyı protesto ediyoruz ve tarihin çarklarının çok kısa sürede aleyhlerine döneceğini hatırlatıyoruz.