< Avalon İşçileri Eylemi Sürdürüyor

Beylikdüzü’nde bulunan, Adem Çelik Şirketler Grubu’na ait olan AVALON şantiyesinde çalışan ve İnşaat İş Sendikasına üye 15 işçi, ihbar tazminat hakları gasp edilerek 10 Kasım günü işten çıkarılmıştı. O günden sonra şantiye önünde eyleme başlayan işçilerin üzerine patron araç sürmüş, dün de gözaltına aldırmıştı.

Yaptıkları görüşmeler üzerine 12 Kasım günü işçilerin ihbar hakkı yattı ancak kalan ücretler ve fazla mesai ücretleri yatırılmadığı için işçiler eyleme devam kararı aldılar. Şantiyede çalışmakta olan İnşaat İş Sendikası üyesi işçiler de fazla mesai ücretlerinin ödenmesi için iş yavaşlatma eylemine başladılar. Firma yetkilileri ile görüşen işçiler 15 Kasım’a kadar ücretlerinin yatacağı sözünü aldılar. Ancak haklarını alana kadar eylemi sürdüreceklerini belirterek eylemi Adem Çelik Şirketler Grubu önünden Beykent Üniversitesi önüne taşıdılar.

İşçiler, ödenmeyen hakları için şantiyede depoyu da kilitleyerek önünde oturma eylemine başladılar ve İş Yasasının 34. Maddesi gereğince iş görmeme haklarını kullandıklarını duyurdular. Ancak 19 işçi daha, şantiye içinde eylem yaptıkları için işten çıkarıldılar.

İşçiler, 25 Kasım günü patron Adem Çelik’in aracının önünü kesme kararı aldılar ancak daha kaldırımda beklerken polis tarafından gözaltına alındılar.

Adem Çelik, 26 Kasım günü de şirket önünde eylem yapan işçilerin üzerine aracını sürdü. Bu yüzden ertesi gün savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanan işçilerden 24’ü gözaltına alınarak Büyükçekmece İEM’e götürüldüler. Polis 24 saat gözaltında kalan işçileri “Yarın tekrar aynı şekilde eylem yaparsanız cezaevine göndeririz” diye tehdit ettiler.

Bu sabah serbest bırakılan Avalon işçileri eylemlerine devam edeceklerini duyurdu.