< İş Bankası Üzerinden Dolandırıcılık Protesto Edildi

İş Bankası ve patronları tarafından kartlarından organize şekilde para çekilen ve mağdur edilen işçilerin Emeğin Gücü ile birlikte İş Bankası Genel Müdürlüğü önünde yaptıkları uyarı eylemi 3. gününde devam etti.

İşçiler yaptıkları açıklamada, “Birtakım patronlar işçilerin işsizliğini ve çaresizliğini kullanarak işçilerin kimliklerini toplayıp bankaya müracaat edip, kimlikler üzerinden bankalardan kredi çekmektedir. Fakat sistem işçileri borçlandırmaktadır. Patronlar ödemedikleri takdirde, bankalar işçilere icra göndermektedirler. İşçiler işsiz kalmamak için patronların bu baskısına boyun eğmektedir.

Burada bu işçi kardeşlerimiz Murat Kaya adlı işveren olduğunu söyleyen bir kişi tarafından dolandırılmışlardır. İş bankası da buna aracı olmuştur. 110 tane işçinin kimlik bilgileri, TC kimlik numaraları, pasaportları toplanarak İş Bankası üzerinden işçiler ikişer bin lira borçlandırıldı. Parayı alıp bu şahıslar kaçmıştır. Şimdi biz İş Bankası yönetimine soruyoruz. İşçiler tüketici kredisi çekerken annesinin kızlık soyadının üçüncü harfini soran banka, kırk dereden su getiren banka nasıl oluyor da bir gecede ülkenin muhtelif ATM’lerinden ikişer bin lira bu karanlık kişilere çekiliyor.

Bankanın içinde bir çete olmasa bu sistem delinir mi? Banka yönetimine ısrarla bunu soruyorum. Ve diyoruz ki İş Bankası yönetimi içinizdeki çeteyi bulun. Bu mağduriyeti önleyin. İşçilerin zararlarını tanzim edin. Kamuoyundan özür dileyin. Bu pisliğin üstünü örtmek yerine şeffaf, açık, demokratik bir ortamda bu sorunu çözün.

Aksi halde bunların altında kalırsınız hiçbir saygınlığınız kalmaz. Biz Emeğin Gücü olarak tekrar söylüyoruz bu işçiler garibandır, memleketlerinden buraya her gün gelemez diye İş Bankası bunun hesabını yapıyorsa yanılırlar. Bunların üstünü örteriz diye düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Yağma yok, Emeğin Gücü var. Yakanızı bırakmayacağız. Bu sorunu çözene kadar her gün kapınızın önündeyiz. Her gün sizi teşhir edeceğiz. Kamuoyuna, basına, medyaya sizi teşhir edeceğiz. Aklınızı başınıza devşirin. Sorunu çözün” dediler.

İTK’nın da destek verdiği eylemde işçilerle dayanışma çağrıları yapıldı.

“İş Bankası Soyguncu mu Banka mı”, “İş Bankası Şaşırma Sabrımızı Taşırma” sloganlarıyla eylem sonlandırıldı.