Antakya Devrimci Güç Birliği (Mücadele Birliği – Partizan) Antakya ve Samandağ’da geleceksizlik ve çaresizlikten intiharlara yönelik hazırladığı bildirinin dağıtımını yaptı.

Dağıtılan bildiri şöyle:

Egemenler, her ne kadar krizin olmadığını ve hatta her zamankinden daha iyi olduğu yalanını dillendirseler de, halkın yaşamsal gerçekliği krizin ne kadar derinleştiğini ortaya koymaktadır. Egemenler bir yandan zenginliklerine zenginlik katmak için işçi ve emekçileri yok pahasına, ağır şartlarda çalıştırmaya devam ederken, bir yandan da mülklerini korumak için ellerindeki hükmetme gücünü pervasızca kullanmaktadır. Egemenlerden ve sahip oldukları zor aygıtlarından (kolluk kuvvetleri) başka bir tasarruf beklenemezdi zaten.

Zamlarla, vergi artırımlarıyla, yeni vergilerle, esnek çalışma koşullarını arttırıp işten atmalarla krizin faturası halka ödetilirken, öbür tarafta muazzam lüks bir yaşam sürdürülüyor. Bu lüks yaşamı sürdürenlerin parlamentodaki sözcülerinden Manisa AKP milletvekili Uğur Aydemir bütçe görüşmelerinde ekonomik durumun daha iyi olduğunu yumurta hesabı yapacak kadar zıvanadan çıkmıştır. Asgari ‘kölelik’ ücretiyle alınabilecek yumurta sayısından bahsedip halka her gün sabah öğle akşam yumurta yeyin mesajı vererek insanlarla dalga geçme cüretini kendinde bulabilmektedir. Kendisine elektrik doğalgaz zamları hatırlatıldığında ‘onları geçelim’ diyerek pişkince sırıtabilmektedir.

Bu eşitsizliklerin bir sonucu olarak halkın intiharları bir kurtuluş yolu olarak gördüğü bir süreçten geçiyoruz. Son zamanlarda aynı evde yaşayan yetişkin dört kardeşin ve bir ailenin toplu intiharlarına tanık olduk. Bu iki olay da halkın yaşadığı sefaletin ve ‘çaresizliğin’ bir sonucu olarak karşımızda duruyor.

Lakin biliyoruz ki intiharlar, dövünmeler sızlanmalar bu adaletsizlikten kurtuluş yolu değildir. Gün bize bu yoksulluğu ve geleceksizliği reva görenlere karşı mücadele etme günüdür. Gün ‘saraylarda’ yaşayanlara ‘kulübelerden’ ses yükseltmenin günüdür. Gün haksızlıklara karşı devrimci saflarda yer alma günüdür.

Dövünmenin Değil Ezenlere Karşı Dövüşmenin Zamanı!

Sen Kendini Öldürürsen Faşistler Kazanır!

Gençlik Devrimci Saflara Geleceksizliği Parçalamaya!