< < Rojava'da Ölümsüzleşen Savaşçılar İki Etkinlikle Anıldı

Türkiye'nin Rojava'ya düzenlediği saldırılar sırasında ölümsüzleşen savaşçılar DKP/B savaşçısı Özge Aydın, BÖG savaşçısı Göze Altınöz ve Yasin Aydın ile MLKP savaşçısı Kerem Pehlivan için iki anma etkinliği düzenlendi.

İSTANBUL - Türkiye’nin Rojava'yı işgal saldırısı sırasında Serê_Kaniyê  Til Temir’de savaşırken ölümsüzleşen devrim savaşçıları DKP/B savaşçısı Özge Aydın (Ceren Güneş), BÖG savaşçısı Göze Altınöz (Aynur Ada) ve Yasin Aydın (İmran Fırtına) ile MLKP savaşçısı Kerem Pehlivan (Demhat Günebakan) için Kadıköy’de iki anma etkinliği düzenlenerek anıldı. 

Anma etkinliklerine savaşçıların yoldaşları, okul arkadaşları, daha önce Rojava ve Afrin'de ölümsüzleşen savaşçıların aileleri, HDP İl ve İlçe Yöneticileri, Birleşik Devrimci Parti, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Devrimci Anarşist Faaliyet, Mücadele Birliği Platformu, Özgür Gelecek Gazetesi okurları ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri katıldı.

İlk olarak HDP Kadıköy İlçe binasında yapılan etkinlikte  DKP/B savaşçısı Özge Aydın  (Ceren Güneş) anıldı. Anma devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Muğla’da Türk bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ceren Güneş'in 2009 yılınds lise öğrenimi sırasında devrim mücadelesi ile tanıştığını ve Hacettepe Tıp Fakültesi'nden mezun olduğunu ve mücadelenin her alanında aktif olarak yer aldığını aktaran yoldaşları, bir süre doktor olarak görev yaptığını sonrasında DKP saflarında yerini alarak IŞİD çetelerinin Suruç, Ankara, Antep katliamlarını gerçekleştirmesinin ardından IŞİD karargahlarından birinin imhasına katıldığını ve ardından Rojava'ya geçtiğini belirtti.

Ardından Ceren Güneş'in yaşamından kesitlerin yer aldığı slayt gösterimi yapıldı.

Ceren Güneş'in öğrenci mücadelesinden işçi grevlerine, Gezi eylemlerinden, kapitalist sisteme karşı verirlen mücadelenin her alanında yer aldığı belirtilerek Edirne, Kandıra, Kırıkkale, Tekirdağ ve Bakırköy hapishanelerindeki tutsak yoldaşları tarafından gönderilen mesaj okundu.

Rojava'daki savaşçıların bilinçleri sarsıcı bir mesaj gönderdiği, Türkiye'de kapitalist güçler ne kadar atıl ve gericiyse, Rojava'da o kadar atılgan bir gücün varlığını  ve ileriyi geleceği gösterdiği ifade edilen mesajda Rojava'daki devrimin güçlerin birliğinin, verdiği mücadelenin Türkiye'deki devrimci güçlere izlenecek yolu gösterdiği belirtildi.

Ceren Güneş'in devrim mücadelesi içinde kadın özgürlük hareketinin de tutkulu bir neferi olarak da mücadele verdiği, YÖK eylemlerinden, işçi eylemlerine, Gezi eylemlerinden, yoksulluğa, erkek şiddetine mücadelenin her alanında yer aldığı ve insanlığın kurtuluşu için Rojava'da savaşmaya gittiği  ve her cephede savaştığı ifade edilerek, "Ceren'in devrimci cesaretini kuşanalım, onun ayak izlerini takip edelim" denildi.

Anmada Rojava Devrimi'nin 21. yüzyılın ilk devrimi olduğu vurgusu yapılarak orada savaşan devrimcilerin, Ortadoğu ve  dünya halklarının kapitalist sisteme karşı yükselen mücadelesine de yol gösterdiği ifade edildi.

Ayrıca  BÖG savaşçıları Göze Altınöz ve Yasin Aydın ile MLKP savaşçısı Kerem Pehlivan için Devrimci Parti Kadıköy İlçe Binası’nda anma etkinliği düzenlendi. Etkinlik salonu girişinde kırmızı kurdeleler ve savaşçıların resimleri yer alırken salonda hazırlanan köşeye ise Ölümsüzleşen savaşçıların resimlerinin yer aldığı "Direnişçilerin Yolunda Ya Zafer Ya Zafer" yazılı pankart asılarak kızıl örtülü masa üzerinde de karanfiller arasında savaşçıların fotoğrafları yer aldı.

Etkinlik Serê_Kaniyê Til Temir’de ölümsüzleşen devrimciler şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ve hazırlanan sinevizyon gösterimiyle başladı.

Göze Altınöz, Yasin Aydın ve Kerem Pehlivan'ın yaşamalarına değinilerek, Rojava Devrimi'nin kapitalist sisteme karşı kazanılan bir zafer olduğu ve bu zaferin kazanılmasının ardından tüm emperyalist güçlerin bu kazanımı yok etmek için tüm gücüyle saldırdığına değinilerek enternasyonalist savaşçıların bu devrimi korumak için savaştıkları belirtildi.

Ölümsüzleşen 4 savaşçının bir dönem İstanbul'un sokaklarında, Türkiye'nin farklı şehirlerinde mücadelenin en önünde yer aldıkları gibi Rojava Devrimi'nde ön saflarda yer aldıkları ifade edildi.

Rojava'da ölümsüzleşen savaşçıların sadece Kürt özgürlük mücadelesi için değil, aynı Ortadoğu ve dünya halklarının kapitalist sistemin yıkılıp sınıfsız  sömürüsüz bir dünyanın sosyalizmi kurma mücadelesinin bir parçası olduğu bilinciyle hareket ettikleri ifade edildi. Rojava'da ölümsüzleşen 4 savaşçının Türkiye ve Kürdistan birleşik devriminin öncüleri oldukları ifade edilerek, "Bizlere düşen de onların bayrağını devralıp düşlerini gerçekleştirmek için mücadeleyi sürdürmektir" denildi.

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ise “4 savaşçı yoldaşımız aynı dönemin gençleriydi.  Aynı devrim okulundan mezun oldular, kavganın en önünde yer aldılar. Hiçbir zaman kendilerini düşünmediler. Onlar Kürt halkıyla dayanışmak adına Rojava’ya gittiler. Bizlerin görevi onların mücadelesini Türkiye sokaklarına taşımaktır” dedi.