Ekim Devrimi bize yol göstermeye devam ediyor

7 Kasım 1917’de, açlık ve sefalet çeken, savaşın yıkıntıları ile boğuşan proletarya, tarihin akışını değiştirdi. Rusya'da ilk muzaffer işçi devletini kurdu; insanlığa yeni bir yaşamın, insanca yaşamanın mümkün olduğunu gösterdi. O güne kadar yok sayılanlar, dünyayı değiştirebileceklerine asla inanılmayanlar tarihin ilk işçi devletini kurdu.

İnsanlık tarihinde yeni bir çağın başlangıcıdır Ekim Devrimi... Dünyanın ilk sosyalist devletinin, yeni toplumun kuruluşudur. Sömürenin ve sömürülenin olmadığı bir dünyanın mümkün olduğunu gösteren yeni bir toplumsal sistemdir.

Lenin’in önderliği sayesinde büyük Ekim Devrimi zafere ulaştı. Bu devrim sayesinde bütün dünyanın ezilenleri için geri dönüşü olmayan değişimler yaşandı...

İnsanlık bugün büyük bir sınavdan geçiyor. Her şeyin parayla ölçüldüğü, insani değerlerin parayla alınır satılır hale getirildiği bir dönemde yaşıyoruz. Sermaye sınıfı ve emperyalist tekeller daha fazla kar elde etmek için insanlığı ve doğayı yıkıma uğratıyor. Dünyanın akciğerleri olan Amazon ormanları, Kaz dağları, Hasankeyf tekeller tarafından talan ediliyor. Ve Rojava, işgal edilerek talan edilmek isteniyor.

Emperyalist kapitalist sistem dünya ölçeğinde kriz yaşıyor. Bir sistem krizi yaşıyor. Bu sistem krizini aşmak için her şeye saldırıyor. Dünyanın pek çok yerinde işçi ve emekçiler, yoksullar, ezilen halklar, emperyalist-kapitalist sisteme karşı öfkelerini sokağa çıkarak, eyleme geçerek gösteriyor.

Irak’ta işsizlik vb nedenlerle süren eylemler, Şili’de ulaşım zammı nedeniyle süren ve ayaklanma boyutuna varan eylemler, pek çok yerde Rojava işgaline karşı yapılan eylemler, Bolivya’da Morales’i savunma eylemleri, Lübnan’da iletişim vergilerine karşı yapılan eylemler, Katalonya’daki eylemler... Ve daha sayamadığımız dünyanın pek çok yerinde yaşanan ayaklanmalar, eylemler gösteriyor ki, emekçi ve yoksul halklar, işçiler, yaşadıkları bu insanlık dışı koşullardan, sistemden kurtulmak istiyor. Artık insanca yaşamak için mücadeleye atılıyor...

“Proletarya ya devrimcidir ya da kocaman bir hiç” sözü burada tam da anlamını buluyor. İşçi sınıfı kendi komite ve konseylerinde örgütlenerek mücadelenin en önüne geçmelidir. 7 Kasım(eski Rus takvimiyle 25 Ekim)1917’de başardığını bugün de başarabilir.

Bir yerde başlayan kıvılcım başka yerleri de harekete geçiriyor. Sistemin krizi küresel çaptadır. Yine bir devrimler çağında, tarihin yeni bir dönüm noktasındayız. İnsanlığı büyük bir yıkım ve çöküşten kurtaran Ekim Devriminin yol göstericiliğinde, Ekim’in cüret ve iddiasını kuşanmak; bu devrimi başarıya ulaştırmak zorundayız.

Burjuvazi ile proletarya arasındaki kavga, kapitalizmle komünizm arasındaki amansız mücadele kesintisiz sürüyor. Bu tarihsel kavgayı işçi sınıfı kazanacak, sosyalizm kazanacak.

“Şan Olsun Ekim Devrimini Yaratanlara!”

“Yaşasın Büyük Ekim Sosyalist Devrimi!”