31 Mart yerel seçimlerinde HDP’nin kazandığı belediyelere ardı ardına kayyum atanmaya devam ediliyor. Belediye eşbaşkanlarını sudan sebeplerle tutuklayan sistem, yerlerine kayyum atayarak seçimlerin kendileri için bir şey ifade etmediğini gösteriyor.

Bugün de sabah erken saatlerde Şırnak'ın Cizre Belediyesi'ne kayyum atandı. Bir taraftan Belediye Eşbaşkanı Mehmet Zırığ'a tebligat gönderilirken, bir grup polis de belediye araç istasyonundan çöp araçlarının çıkışına izin vermedi. Belediye Hizmet Binası’na giden tüm yollar polis barikatlarıyla, zırhlı araç ve polis kalkanlarıyla kapatıldı.

HDP’li Belediyeye kayyum olarak İlçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu atandı.

Kayyum ataması haberi duyulduğunda Cizre halkı sokaklara çıktı. Belediye eşbaşkanları ve HDP’liler HDP ilçe binasında toplanmaya başladı. Bina önünde kayyumları protesto için yapılmak istenen basın açıklamasına Valiliğin eylem yasağı kararı gerekçe gösterilerek polislerce izin verilmedi. Bunun üzerine yürüyüşe geçmek isteyen kitlenin etrafı polis kalkanlarıyla çevrildi.

Çevik kuvvet polislerinin saldırdığı kitleden 4 kişi gözaltına aldı, pek çok kişi de cop ve kalkanlarla darp edildi. Uzun bir süre devam eden saldırı sonrası halk parti binasına geçerken, polisler de kalkanlarla kapıyı kapattı.

"Direne direne kazanacağız" sloganları atan halk ile polisler arasında başlayan çatışma kapı girişinde de uzun bir süre devam etti. Bu defa hortum ile polislere tazyikli su sıkan halk oldu. Polisin binanın içine attığı gaz bombaları da iade edilince polis geri çekildi.

Basına da görüntü alamamaları için kalkanlarla önleri kesildi.