< "75 Yaşındaki Sılık Rapora Rağmen Mahpus Tutuluyor"

İzmir Mücadele Birliği olarak Cumartesi Anneleri'nin her Cumartesi saat 13.00'de Sümer Bank önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasına katıldık. 

Gerçekleştirilen basın açıklamasında 4 yıl 2 ay hapis cezası dolayısıyla 45 gün önce tutuklanıp, Maraş Türkoğlu L Tipi Kapalı Hapishanesi'ne konulan 87 yaşındaki Mehmet Selim Buğrahan'ın hayatını kaybetmesi dile getirildi. 

 

"Mahpusu İnsan Sayamayan Zihniyet"

Yapılan açıklamada "Türkiye hapishanelerindeki olumsuz koşullar, tutuklu ve hükümlülerin ruh ve beden bütünlüklerini tehdit etmektedir. Ayrıca mahpusu insan saymayan zihniyet, gerek yasal düzenlemelerde gerekse uygulamadaki keyfiyet, etik olmayan yaklaşımlar ve bürokratik engellerle özellikle hasta tutuklu ve hükümlüler için insani olmayan bir tablonun ortaya çıkmasına neden olmaktadır" denilerek hapishane koşullarına dikkat çekildi.

"75 Yaşındaki Sılık Rapora Rağmen Mahpus"

Menemen R Tipi Cezaevi'nde kalmakta olan hasta mahpus Ahmet Sılık için de; "Ahmet Sılık 1944 doğumlu, 75 yaşındadır. Hapishaneye girmeden önce felç geçirmiştir. Siirt Hapishanesi'ndeyken kısmi felç geçirerek konuşması tutulmuş ve sağ tarafı tutmaz hale gelmiştir.  Şu an yürürken bacağını sürükleyerek, duvarlara tutunarak yürüyebilmektedir. Bu nedenle de kendisinde unutkanlık, sinirlilik, dengesizlik hali oluşmuştur. Ayrıca yüksek tansiyon, prostat hastalıkları vardır.  Beynine giden 3 damarı tıkalıdır ama yaşı nedeniyle ameliyat yapılamamaktır. Avukatı tarafından yapılan İnfazın Ertelenmesi talebi başvurusu doğrultusunda sevk edildiği  Adli Tıp Kurumu  'Cezaevinde Kalamaz' raporu vermiştir.

"Kanun Keyfi Şekilde Yorumlanıyor"

"Ancak savcılık tarafından, kolluğun hukuka aykırı şekilde oluşturduğu rapor gerekçe gösterilerek İnfaz ertelenmesi talebi reddedilmiştir. Kolluğun raporuna göre 75 yaşında, ayakta duramayan, felçli Ahmet Sılık, toplum sağlığı açısından tehlike oluşturmaktadır. Hem mantık hem de vicdan ile izah edilemeyen kolluk raporu, ATK raporuna rağmen Ahmet Sılık’ın infazının ertelenmesine engel olmuştur. Kendi hayatını idame ettiremeyen Ahmet Sılık, nasıl bir tehlike arz etmektedir? Kanunları keyfi şekilde yorumlayan yetkilileri geri adım atmaya çağırıyoruz." denildi. 

Basın açıklaması okunduktan sonra oturma eylemi gerçekleştirildi. 

ZİNDANLAR YIKILSIN TUTSAKLARA ÖZGÜRLÜK!

 

Mücadele Birliği / İzmir