Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasına karşı Kadıköy’de sokaklarında yürüyüş yapıldı. Biri çocuk iki kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL- HDP İstanbul İl Örgütü, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasını protesto etmek üzere Kadıköy Haldun Taner Sahnesi önüne saat  19.30'a çağrı yaptı.

Fakat Kadıköy İskeleleri ve çevresi yoğun polis ablukasına alınarak toplanmaya izin verilmedi. İskele Meydanı’nda pek çok kişiye GBT yapıldı.

İskele çevresindeki abluka sırasında Ercan HDP Kadıköy İlçe yönetiminden Demir ve soyadı öğrenilemeyen Mert adlı çocuk gözaltına alındı. Mert'in  Üsküdar Çoçuk Şube Müdürlüğü'nde götürüldüğü öğrenildi. Polisin ablukasına HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu tepki gösterdi. Polis ablukası altında konuşma yaparak kayyum atamalarını, polis şiddeti ve ablukasını teşhir etti.

Polisin basın açıklamasını engellemesi üzerine saat 20.30 sıralarında Barış Manço Kültür Merkezi çevresinde toplanan kitle Kadıköy sokaklarını sloganlar ve alkışlarla dolaşarak kayyum atanmasını protesto etti.

"Her Yer Amed Her Yer Direniş", Faşizme Karşı Omuz Omuza", "Kayyumlar Gidecek Biz Kalacağız", Kürdistan Faşizme Mezar Olacak", "Direne Direne Kazanacağız" sloganları atılarak, alkış ve zılgıtlarla Kadıköy sokaklarında yürüyüş yapıldı.

Gece geç saatlere kadar süren protesto çevik kuvvet ekiplerinin yoğun saldırısı başlayınca Yeldeğirmeni çevresindeki sokakları dolaşılarak sonlandırıldı.