Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınarak kayyum atanmasını Süreyya Operası önünde protesto etmek isteyenlere polis saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL - İktidarın Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak kayyum atanmasını Süreyya Operası önünde protesto etmek isteyenlere polis saldırdı.

HDP İstanbul İl Örgütü'nün saat 20.00’de Süreyya Operası önüne yaptığı çağrı için pek çok kişi Bahariye Caddesi'ne geldi fakat polis Süreya Operası önü ve Bahariye Caddesi'ni ablukaya alarak caddede kimsenin duraklamasına dahi izin vermedi. Bahariye Caddesi'ne çıkan bütün sokaklar polis tarafından kalkanlarla kapatıldı.

Bahariye Caddesi'nden aravsokaklara yayılan kitle "Faşizme Karşı Omuza Omuza", "Direne Direne Kazanacağız", "Halkın İradesi Gasp Edilemez", "Disa Disa Serhildan Disa Disa Berxwedan" sloganları atıldı, alkış ve zılgıtlarla protestoya devam etti.

Polis kitleye biber gazı ve plastik mermi ile saldırarak polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Saldırının ardından tekrar kitle ara sokaklarda yürüyüşle kayyumları protesto etti. Serasker Caddesi boyunca "Disa disa berxwedan disa disa serhildan" sloganını atan kitleye polis bir kez daha plastik mermilerle saldırdı.

Ara sokaklardan aşağıya inenler Kalkhedon Meydanı'nda toplanarak burada da protestoya başladı. Polis burada da toplananlara saldırdı.  

Polis saldırısında  3' ü kadın 4 kişinin gözaltına alındığı kayyum protestosunda bir kişi de bıçaklı saldırıya uğradı. Yaralı hastaneye kaldırıldı.

Kadıköy sokaklarında geç saatlere kadar kayyum protestoları ve polis saldırısı devam etti.