Kürt halkı Taksim Meydanı’nda, Diyarbakır, Mardin ve Van Belediyelerine kayyum atanmasını protesto alkış ve sloganlarla protesto etti. Taksim Meydanı'nda toplanan kitleye polis saldırdı ve 7 kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL -Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine sabah saatlerinde polis baskını yapılması ve kayyum atanmasına karşı Kürt halkı Taksim Meydanı’nda alkış ve sloganlarla protesto eylemi yaptı. 

Üç ilde kayyum atanmasına karşı HDP İstanbul İl Örgütü binası önünde öğle saatlerinde yapılan basın açıklaması yapılmıştı. Öğleden sonra Taksim Meydanı’na gelen aralarında anaların da bulunduğu pek çok kişi alkışlarla ve sloganlarla kayyum atamalarını protesto etti.

Taksim Meydanı’na gruplar halinde gelerek toplanan pek çok kişi alkışlarla ve ardından “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Kürt Halkı Teslim Alınamaz” sloganlarıyla protesto etti.

Kitlenin giderek artması üzerine çevik kuvvet müdahale ederek gözaltılara başladı. Kayyum atanmalarını protesto edenler gözaltına alınanları vermemek için çabaladı. Kitleye saldıran polis aralarında Nesimi Aday ( HDP PM Üyesi), -Damla Savcı (HDP Ümraniye İlçe Eş Başkanı), Sıtkı Tatlıcı (Parti yöneticisi), Vedat Fidan’ın aralarında olduğu 7 kişiyi gözaltına aldı.