< Diyarbakır, Mardin, Van Büyükşehir Belediyelerine Polis Baskını

İçişleri Bakanlığı’nın web sitesinde sabaha karşı yayınlanan Diyarbakır, Mardin ve Van Beledeyi başkanlarının görevden alınmasına ve yerlerine kayyum atanmasına ilişkin kararının ardından sabahın erken saatlerinde Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyesi binalarına polis baskın düzenledi.

Belediye binaları önünde yoğun güvenlik önlemmleri alınırken, bina önleri bariyerlerle çevrildi. Diyarbakır Belediyesi’ne giden basın emekçilerinin görüntü alması engellenerek uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı’na ait www.icisleri.gov.tr adresinde sabaha karşı yayınlanan Diyarbakır, Van ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanlarının görevden alınma ve kayyum atama ilişkin açıklamanın ardındanDiyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlıkları polis ablukasına alınarak büyükşehir belediyesi binalarına polis baskın düzenledi.

Çok sayıda zırhlı araçl ve polisle ablukaya alınanan ve bariyerlerle çevrilen belediye binalarında kapıların kırılarak arama yapıldığı belirtiliyor.

 

Diyarbakır BüyükŞehir Belediyesi’nde Kapılar Kırıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’nın görevden alınması üzerine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu kayyum olarak atandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen polis baskınında apıları kırarak arama yapıldığı belirtildi.

 

Mardin Belediyesi’ne Giriş Çıkış Yasağı

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün görevden alınmasının ardından Mardin Valisi Mustafa Yaman kayyum olarak atındı. Yoğun güvenlik önlemi alınarak bariyerlerle çevrilen, çok sayıda çevik kuvvet, TOMA ve zırhlı araçla ablukaya alınan belediye binasına giriş ve çıkışlara izin verilmezken belediye binasının tüm odalarında arama yapıldığı belirtildi.

  

Van Belediyesin’e Polis Eşliğinde Gelen Kayyum Göreve Başladı

Van Büyükşehir Belediye başkanı Bedia Gökçe Ertan’ın yerine ise Van Valisi Mehmet Emin Bilmez kayyum olarak atandı.

Van Büyükşehir Belediye binası zırhlı araçlar ve yüzlerce polisle ablukaya alınarak binaya giriş çıkışlar ise poliss araması ile yapılıyor. Belediye çalışanlarının binaya alınmadığı odaların anahtarları bulunan çalışanların ise polis eşliğinde binaya alındıkları odalar açtırıldıktan sonra ise bina dışına çıkarıldıkları belirtildi.