İşten Çıkarılan İşçiler Su Kulesine Çıktı...

Ceylanpınar Belediyesi'nde işten çıkarılan işçiler, haksızlığa uğradıklarını belirterek topluca su deposunun kulesine çıkarak, intihar girişiminde bulundu.

URFA - Ceylanpınar ilçesinde sabah saatlerinde belediyede işten çıkarılan işçiler topluca su deposu kulesine çıkarak intihar girişiminde bulundu.

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından ilçede belediye başkanının değişmesiyle birlikte ilk etapta 60 kişi işten çıkarılmıştı.

Bu durumun ardından dün akşam yeni bir gelişme yaşandı ve önceki dönem belediye başkanı tarafından işe alındığı öne sürülen 85 kişi daha işten çıkarıldı Duruma tepki gösteren işçiler, ilçede su deposunun olduğu yapıya çıkarak seslerini duyurmaya çalıştı.


Olay üzerine bölgeye çok sayıda emniyet ekibi ile sağlık ekibi sevk edildi. İlçe Kaymakamı Mehmet Keklik de yaşanan durum üzerine olay gitti.

İşçilerin ikna olmaması üzerine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin devreye girdi. Telefonla işçilerle konuşan ve sorunlarının çözülmesi için heyet oluşturulacağını söyleyen Vali Erin'in sözleri üzerine ikna olan işçiler aşağı indi.



Geçtiğimiz hafta da işçiler yine aynı nedenle topluca yüksek bir binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunmuştu.