< “Bu Karanlığa Gidişatı Durdurabiliriz”

KESK, Toplu iş Sözleşmesi için ülkenin dört bir yanından Ankara'ya yaptığı yürüyüş kapsamında, 31 Temmuz günü de Adana'nın İnönü Parkı’nda bir basın açıklaması yaptı.

KESK adına açıklamayı KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen yaptı. Gezen yaptığı açıklamada "Bizler alan eylemlerinin yasaklanmaya devam ettiği bu koşullarda sesimizi ve taleplerimizi duyurmak için dört bir koldan 3 gün boyunca devam edecek bir yürüyüş başlattık. 3 milyon kamu emekçisi ve 2 milyon emekli kamu işçisini yakından ilgilendiren ve ailelerini de katarsak 20 milyonluk önemli bir kitleyi etkileyecek olmasına rağmen yandaş medyanın, yandaş konfederasyonun ve iktidarın sessizliğinden de anlıyoruz ki süreci oldu bittiye getirmeye çalışıyorlar" dedi ve şu ana kadar kurulan hiç bir masadan temel sorunlara yönelik düzenleme çıkmadığını vurguladı.

Ara ara atılan "İşte Sendika, İşte KESK", "Direne Direne Kazanacağız" sloganları ardından sözlerine "KESK olarak yıllardır verdiğimiz mücadele sonucunda kurulan masanın kamu emekçilerinin ve emeklilerinin haklarını değil, 'yetkili' olarak oturanların şahsi çıkarlarını temel alan bir zemine dönüştürülmesine seyirci kalmayacağız. İktidarın ve yetkilendirilmiş yandaş konfederasyona değil, kendi gücümüze ve mücadelemize güvenelim. Bizler istersek bu gidişatı değiştirebiliriz. 'Sendikalar yasaktır' denildiği yıllarda bizler nasıl ki, bin bir türlü bedel ödeme uğruna sendikalarımızı fiilen kurduk ve kapattırmadıysak, bugün de bu karanlığa gidişatı durdurabiliriz" diyerek son verdi.