< “Çiğli İşçisi Yalnız Değildir”

İzmir'de CHP'li Çiğli Belediyesine bağlı ÇİBEL şirketinde çalışırken işten çıkarılan eski CHP İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, belediyenin önünde “Haksızlık Varsa Direniş Haktır İşimi Geri İstiyorum” pankartı açarak, kurduğu çadırda açlık grevine başlamıştı.

Ziyaretine gitiğimiz Zeynel Mertoğlu yaklaşık 5 yıldan bu yana belediye şirketinde çalıştığını, 13 sözleşmeli memur ve 15 şirket çalışanıyla beraber işten çıkarıldığını söyledi bizlere.

İşçi Temsilcileri Konseyi Girişim Hazırlık Komitesi, İstanbul Zeytinburnu Belediyesi'nden atılan Kenan Güngördü, Silivri Kale Kayış işçilerinden Alihan Altürk ile birlikte bugün Zeynel Mertoğlu'nun çadırını ziyaret etti.

“Birleşen İşçiler Asla Yenilmez”, “Çiğli İşçisi Yalnız Değildir”, “Birleşe Birleşe Kazanacağız” sloganları eşliğinde yürüyerek çadıra gelen işçiler, karşılıklı deneyimlerini anlattılar. 5 ile 10 yıl arası çalışan Çiği Belediyesi işçileri, süreci anlattı. İşçi Temsilciler Konseyi adına konuşan bir işçi de işten atmaların giderek arttığı bu dönemde Türkiye'nin her yerinin eylem alanı haline geldiğini söyledi. Kale Kayış işçileri, Sibaş işçileri, Kenan Güngördü, Aliağa işçilerinin işçi kürsüsünden kendi sorunlarını tartışıp, kendi çözümlerini üreteceğini anlatarak, Çiğli Belediye işçilerinin de kendi sözünü söylemesini önerdi.

“Kim nereden atılıyorsa orasını eylem alanına çevirmeli” diyen Kenan Güngördü ise “ezilen ile ezen ilişkisinde güç birliği yapmazsak çocuklarımız bizim yaşadığımız zorlukları yaşayacak” dedi. “Kendi meclislerimizi oluşturarak sorunlarımızı birlikte tartışıp birlikte çözüm üreteceğiz” diyen Güngördü'nün ardınden yeniden konuşan Konsey hazırlık komitesi, 7 Temmuz günü yapılacak olan İşçi Temsilcileri Konsey Girişim toplantısına Çiğli Belediye işçilerini davet etti.

İşçiler “Birleşen İşçiler Asla Yenilmez” sloganlarıyla Belediye önünden ayrıldı.