< Tüpraş İşçileri Koç Holding Önünde

Tüpraş işçileri, 26 Haziran Çarşamba günü Petrol İş Sendikası öncülüğünde İstanbul’a gelerek Koç Holding önünde bir basın açıklaması yaptı.

Petrol-İş ile Tüpraş patronları arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 18 Ocak’ta başlamış ve bugüne kadar taraflar arasındaki müzakere süreci devam ediyor. Yapılan 16 oturumda, Tüpraş patronları 3 yıllık sözleşme, mazeret izinleri ve vardiya sisteminin değiştirilmesi gibi idari konularda işçilerin kazanılmış haklarını kırpabilmek için elinden geleni yapıyor.

TÜPRAŞ’ta toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde iplerin kopmasından dolayı TÜPRAŞ’lılar, Türkiye’deki dört ayrı rafineriden soluğu Koç Holding’in önünde, sermayenin merkezinde aldı. Üsküdar’da Koç Holding Genel Merkezi önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Tüpraş’ta örgütlü Petrol İş Sendikası Aliağa, Batman, Kırıkkale ve Kocaeli şubeleri yönetici ve üyeleri ile Genel Merkez yöneticilerinin de içlerinde olduğu yaklaşık 400 kişi sabah saat 11.00 civarında İstanbul Üsküdar’da bulunan Koç Holding ana binası önünde bir araya geldi. Burada işçiler alkışlar ve ıslıklarla Koç yönetimini protesto ettiler.

“İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek”, “Birlik, Mücadele, Zafer”, “İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız”, “Hak, Hukuk, Adalet Petrol-İş’le Gelecek”, “İşçi Gülecek, Bacalar Tütecek” sloganlarının yükseldiği alanda, bir an önce tarafların iradesiyle anlaşma koşullarının yaratılması talebi tekrarlandı.

Petrol- İş Genel Merkez Yöneticilerinden Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar burada bir konuşma yaptı. Tüpraş işçisinin gayreti ve özverili çalışmasıyla Türkiye’nin bir numaralı şirketi haline gelen Tüpraş’ın, çalışanlarının sesine kulak tıkamaması gerektiğini ve bir an önce işçilerin kazanılmış haklarından geriye gidişe sebebiyet vermeyecek bir tutumla sözleşme masasına oturması gerektiğinin altını çizdi.

Petrol-İş Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik burada basın açıklamasını okudu ve 4 rafineride çalışan toplamda 4300 Tüpraş işçisinin ve Petrol-İş’in dayatmacı tavırlara boyun eğmeyeceğini vurguladı.

Eylem, sloganlar eşliğinde sona erdi.