Gezi-Haziran Ayaklanması'nın üzerinden 6 yıl geçti. 6 yıl önce Gezi Parkı'nda kesilmek istenen ağaçlar, yakılan çadırlar nedeniyle başlayan eylemlerin ülkenin her köşesine yayılması, milyonların ayaklanması saatler içinde gerçekleşti. “3-5 ağaç” ile başlayan eylemler, halkın eskisi gibi yönetilmek istemediğini haykırmak için genel bahane oldu ve ayaklanmaya dönüştü.

Gezi, yaşandığı günlerde kendi edebiyatını yarattı ve ilerleyen yıllarda da Gezi üzerine çok şey söylendi, yazıldı, çekildi...

Ayaklanmayı yaşayanların, özellikle söyleyeceği çok şey vardı.

Önce Ayaklanma Üzerine Notlar'ı yayınladık yayınevimizden. Başyazarımız C.Dağlı, Gezi Ayaklanması sürecinde yaşananları, çıkan dersleri, politik gelişmeleri ve yapılabilecekleri maddeler halinde özetledi; “Kahramanlar Çağı”nın kapanmadığını gösterdi.

Okumak için tıklayınız.

Ayaklanma Sanatı ise, Gezi Ayaklanması için yazılmamıştı, ama o günlerde kullanılabilecek pek çok öneri ve taktik anlatıyordu. Taylan Işık'ın bu kitabının ayaklanma sonrasında yeniden yayınlanması, ayaklanmacı kitlelere, bundan sonra da yol göstermek için önemli tavsiyeler veriyor. Kitabımızı okumak için tıklayınız.

Gezi Ayaklanması denince ilk akla gelen mizahtı. Ayaklanmaya tanık olan gençler, Gezi'yi karikatürlerle anlattılar. Ayaklanmanın Gezi Hali'ni, Sena Şat'ın çizimleriyle okumak için tıklayınız.

Setenay Berdan'ın kaleminden çıkan Yeni Evrenin Devrimleri ise, “Ayaklanmalar Yüzyılı”nın ayaklanmalarını anlatıyor. Seattle'dan başlayıp Cenova'ya, Wall Street'ten Meydan'a, Gezi'ye, 6-8 Ekim'e uzanan yüzyılın ayaklanmalarının ekonomik ve politik değerlendirmelerini okumak için tıklayınız.

Yeni bir ayaklanma, bir bahane kadar uzaklıkta.

Şimdi Devrim Zamanı