Bir 31 Mayıs daha yaklaşıyor. THKO’nun önder kadroları Sinan Cemgil, Kadir Manga, Alparslan Özdoğan’ın Nurhaklarda yaktıkları devrim ateşi hala yolumuzu aydınlatıyor.

Bu öyle bir ateşti ki Sinanların, Denizlerin ardılları binler, yüz binler oldu. Onlar uğruna ölmeyi göze aldıkları devrimci davaları için cesurca savaştılar ve devrimci iradenin, cüretin, adanmışlığın timsali oldular.

Sinanlar yoldaşları Denizler gibi devrimi büyütmek için harekete geçtiğinde, sermaye sınıfı, 71 silahlı çıkışının halklara devrimin gerçek yolunu göstereceğini bildiği için onları alçakça katletti. Onlar, üzerinde yaşadığımız topraklarda devrimin yolunun o güne kadar denenmiş yasal, parlamentarist yollardan başka bir yoldan geçeceğini görmüşler, devrimi donuk, teorik bir olgu olarak değil, somut, canlı, hareket halinde bir olgu olarak ele almış, süreklilik içindeki akışı ve gelişimi görebilmiş ve kendi kopuşlarını da bu şekilde gerçekleştirmişlerdir.

İşte onları tıpkı Denizler gibi proletaryanın savaş bayrağına yazdıran, onların tarihsel girişkenlikleri, “işe girişelim ve görelim” şeklindeki pratik, eylemci karakterleridir.

Onların cesareti, düşünce ve davranışlarının kopmaz bir şekilde birbirine bağlı oluşu, halklarına olan sevgileri, halkın devrimci olduğuna duydukları sonsuz inanç ve gösterdikleri eşine az rastlanır kararlılıktır. İşte bizlerin bugün onurla taşıdığı bu devrimci değerler ve devrimci mirasın kendisi öyle güçlü ki, onları öldürerek kurtulduğunu zanneden faşistler her gün korkarak yaşamaktalar.

Ekonomik ve politik krizi derinlemesine hisseden sermaye sınıfı ve faşist devlet gençlerin, kadınların, Kürt halkının, işçi sınıfının devrime yürüyüşünü durduramayacak. Gençlik Deniz olmaya, Sinan olmaya devam edecek.

Şimdi Nurhak savaşçılarının açtığı yoldan devrime yürüme zamanı! Sinanların ölümsüzleşmelerinin 48.yıl dönümünde tüm devrimci, demokrat, ilerici gençleri onların mezarları başında olmaya çağırıyoruz!

31 Mayıs 2019 / Cuma

Saat: 11.00

Karacaahmet Mezarlığı

Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB)