Hapishanelerdeki açlık grevinde olan çocuklarının taleplerinin kabul edilmesi için Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi  önünde eylem yapmak isteyen ve  gözaltına alınan annelere sorgularında "Cezaevinde tanıdığınız kimse var mı?" ve "Sizi cezaevine kim yönlendirdi?" diye sorulduğu öğrenildi.

İSTANBUL- Siyasi tutsakların  açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla eylem yapan ve dün gözaltına alınan 38 anne, bir avukat ve 2 gazetecinin ifade işlemleri yapılırken gözaltındakilere ifadelerinde "Cezaevinde tanıdığınız kimse var mı?" ve "Sizi cezaevine kim yönlendirdi?" soruları soruldu. 

Açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önü ve Mısır Çarşısı’nda dün ve önceki gün yapılan eylemlerde 38 tutuklu yakını ile birlikte Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri İrfan Tuncçelik, gazeteci Zeynep Kuray ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Avukat Arzu Kayaoğlu gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 41 kişinin tutuldukları Vatan Caddesi’nde yer alan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’deki ifade işlemleri yapılırken tutuklu anneleri ve yakınlarına "Cezaevinde tanıdığınız kimse var mı?", "Eyleme giderken örgütten talimat aldınız mı?", "Size kim talimat verdi?", "Sizi cezaevine kim yönlendirdi?" ve "Sosyal medya üzerinden mi örgütlendiniz?" gibi sorular yöneltildiği öğrenildi.

Gözaltındaki tutuklu yakınları, gazeteciler ve avukat Kayaoğlu’nun sorgusunda ÖHD üyesi avukatların eşlik ettiği belirtildi.