Siyasi tutsakların açlık grevi ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek amacıyla tutsak annelerinin Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önündeki oturma eylemini polis yine  engelledi. Tutuklu anneleri kendilerine engel olan polislere "Ne yaparsınız yapın, her gün burada olacağız" dedi.

İSTANBUL -  Çocukları açlık grevinde olan aileler nöbet tutmak için bugün  bir kez daha Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önünü gitmek istedi.  E-5 Otoyolu kenarında toplanan aileler, buradan hapishane önüne yürümek istedi. 

HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş ve avukatlar polislere, “Biz burada eylem yapmıyoruz. Sadece sizinle konuşuyoruz” demesine rağmen polisler hiçbir şekilde yürümelerine izin vermeyeceklerini söyledi.

Bir tutuklu yakını da "Kavgaya gelmedik biz çocuklarımız için buradayız, Sadece on dakika oturmak istiyoruz. Anneler buraya derdini anlatmaya geliyor. Sizin de anneleriniz var” demesine rağmen polisler hiçbir şekilde buna izin vermeyeceklerini belirtti. 

Silivri Hapishanesi'nde oğlunun açlık grevinde olduğunu belirten anne Nesibe Başaran, “Biz haklıyız. Yüreğimiz yanıyor. Başka nereye gideceğiz tabi ki buraya geleceğiz. Kaç gündür oruçluyuz. Evde huzurumuz yok. Çocuklarımız kötü bir şey yapmıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar her gün buraya geleceğiz. Biz kaç yıldır aynı zulmü görüyoruz. Artık yeter yeter yeter” diyerek polisin yasaklama ve şiddetine tepki gösterdi.