< Sağlık Emekçilerine Ankara'da Saldırılar

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) “fiili hizmet süresi zammı, 3600 ek gösterge, yıpranma payı ve temel ücretlerin arttırılması” ile ilgili Ankara'da Abdi İpekci Parkı'nda bir miting düzenleyecekti.

Kürdistan'dan (Amed, Batman, Mardin, Şırnak) gelen sağlık emekçileri parkın etrafında toplanmış diğer sağlık emekçilerini beklerken polis saldırısı ile karşılaştı.

Polis sağlık emekçilerine gaz bombaları ve kalkanlarla saldırarak parkın dışına sürdü. Saldırı sırasında 2 emekçi darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri sendika genel merkez yonetiminden İbrahim Kara. Furkan Bircan da başına aldığı darbeden dolayı kanaması var ve hastaneye kaldırıldı.

Abdi İpekci Parkı önünde saldırıya uğrayan sağlık emekçileri Kolej'de Vedat Dalokay Nikah Salonu önünde toplandı. Ajitasyon konuşmaları yaparak alkışlarla saldırıyı protesto etti. Burada diğer illerden gelen sağlık emekçileri ile birleşildi.

Burada da toplanmaya izin vermeyen ve saldıran polis, kitleyi caddede toplu durmamaları için Nikah Salonuna sokmaya çalıştı. Gaz sıkarak ve kalkanlarla itekleyerek emekçileri salona hapsetmeye çalışann polisin gerekçesi, “valilikten izin alınmaması”.

Saldırı ve arbede sonucu salona girmek zorunda kalan sağlık emekçileri burada konuşmalar yaparak hem taleplerini sıraladılar, hem de saldırıları protesto ettiler.

Yapılan konuşmalar sık sık “Faşizme karşı omuz omuza”, “Gün gelecek devran dönecek”, “Direne direne kazanacağız”, “Yaşama Ses Ver” sloganlarıyla kesildi.