Açlık grevlerine dikkat çekmek için Eminönü'nde "Yaşam Zinciri" oluşturanlara saldıran polisler, 7 kişi ve gazeteci Zeynep Kuray’ı da gözaltına aldı. Pazartesi günü savcılığa çıkarılacakları bildirildi.

İSTANBUL - Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı cezaevlerinde süren açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine dikkat çekerek devletin tutsakların taleplerini kabul etmesiniatmasını isteyen tutuklu yakınları Eminönü’nde bulunan Mısır Çarşısı’nda el ele tutuşup, “Yaşam zinciri” oluşturdu. Aileler, bu eylemleri sırasında “Tecrit Kalksın, Leyla Yaşasın” ve “Yaşasın Onurlu Direnişimiz” sloganları attı. 

Çarşı içerisinde bir süre bu şekilde yürüyen aileler, eylemlerini sonlandırıp, çarşıdan çıktıkları sırada polislerce gözaltına alındı. Yaşam Zinciri oluşturan 7 kişi ile birlikte eylemi görüntüleyen gazeteci Zeynep Kuray da gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanların önce Sirkeci Polis Karakolu'na ardından Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldükleri ve Pazartesi günü savcılığa çıkarılacakları bildirildi.