Gebze Kadın Kapalı Hapishanesi önünde nöbet eylemi yapan anneler hapishane önüne giderken aracın önü polis tarafından kesilerek engellendi.

KOCAELİ – Siyasi tutsakların Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması talebiyle başlattıkları açlık grevi ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek ve taleplerinin kabul edilmesi için Gebze Kadın Kapalı Hapishanesi önünde oturma eylemi yapmaya çalışan tutsak anneleri 32. gününde yine polis engeliyle karşılaştı.

Hapishane önüne gitmeleri engellenen tutsak anneleri bu gün de yolda araçlarının önü polis araçları ve polis ablukasıyla kesilerek engelendi. Araçlardan inereke yürümek isteyen anneler tekrar zorla araçlara bindirilerek uzaklaştırıldı.

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ve Milletvekili Şevin Coşkun’un da annelere eşlik ettiği sırada görüntü almaya çalışan gazetecilere de polis müdahale etti.

Hapishaneye giten yolları TOMA ve panzerlerle kapatan çevik kuvvet polisi, anneleri araçlarından inmesine engel olmaya çalışarak onları hapishanenin karşısında bulunan sokağa yönlendirdi. HDP’li Fatma Kurtulan, polis amiri ile tartışarak hukuksuzluk yaptıklarını ve suç işlediklerini söyledi. Polis amiri her zamanki gibi “Ben emirlere uyuyorum, toplanmak eylem yapmak yasak” talimatını tekrarladı.

Milletvekilleriyle tartışması sırasında polis, olay yerinde bulunan herkesi Genel Bilgi Tarama (GBT) tabi tuttu. Ayrıca, çekim yapılmasına engel olan polis gazetecilere, “Siz gazeteci değilsiniz burada çekim yapamazsınız” dedi. Gazeteciler polisin engellemelerine rağmen çekim yapmaya devam ederken, bu sırada polis amiri gazetecilerin çekim yapmasını engelleyerek, “Siz beni teşhir ediyorsunuz. Benim yüzümü çekiyorsunuz. Günlerdir yüzüm çekilerek teşhir ediliyorum” dedi.

Tutsak yakınları zorla alandan uzaklaştırılmalarının ardınan HDP Gebze İlçe binasına geçti.