Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önünde oturma eylemi yapmak isteyen annelere bugün de polis saldırdı. Tutsak anneleri ve bir gazeteci gözaltına alındı.

İSTANBUL – Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması talebiyle siyasi tutsakların açlık grevi ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek isteyen tutsak anneleri ve yakınlarının hapishaneler önündeki eylemleri devam ediyor.

Siyasi tutsakların açlık grevinin kritik aşamada olması ve tutsaklardan bazılarının eylemini ölüm orucuna çevirmiş olması nedeniyle tutsak anneleri hapishaneler önünde tutsakların seslerini duyurmak ve taleplerinin kabul edilmesini sağlamak amacıyla oturma eylemi yapmak istiyor.

Hapishaneler önüne yaklaştırılmayan anneler her gün kararlılıkla gittikleri hapishaneler önünde polisin saldırısı şiddet ve işkencesiyle karşılaşıyor gözaltına alınıyor.

Bugün yine Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önüne gitmek üzere Bakırköy E-5 Karayolu üzerinde bir araya geldi. Tutsak anneleri daha yürümeye başlarken polis tarafından önleri kesilerek hapishane önüne gidemeyecekleri söylenerek anneleri uzaklaştırmaya çalıştı. Annelerin hapishane önüne gitmeye çalışmaları üzerine saldıran polis Huri Tayfur, Sacide Tayfur, Emine Kaya, Vetha Bingöl, Naciye Karabaş, Asuman Çeşme, Yeter Seyhan, Gülsüm Dağ, Emine Saruhan ve soy adı öğrenilemeyen Güler ile Beyaz isimli tutsak yakınlarını gözaltına aldı.

Annelerin nöbet eylemini görüntülemek üzere giden Mezopatamya Ajansı muhabiri İrfan Tuncçelik de görüntü alması engellenerek daha sonra gözaltına alındı.