Almanya Sttutgart'ta 1 Mayıs bir Türkiye, Kürdistan, Yunanistan ve Tamil Kaplanlarının da katılımıyla coşkuyla kutlandı. 1 Mayıs kutlamasında işçi sınıfının taleplerinin yanında Türkiye'de açlık grevindeki tutsakların talepleri de dile getirildi.

ALMANYA - Stuttgart'taki 1 Mayıs yürüyüşünün toplanma yeri Marienplatz’tı. Binlerce kişinin bir araya geldiği Marienplatz'dan saat 10.00'da Markplatz'a doğru yürüyüşe geçildi. En önde Verdi Sendikası'ndan kadınların yer aldığı yürüyüşte Almanya Marksist Leninist Partisi, Die Linke, Almanya Komünist Partisi, DGB, çeşitli sendikalar ve Alman Antifaşist örgütleri yer aldı. Türkiye ve Kürdistanlı örgütlerin yoğun katılım gösterdiği yürüyüşe ayrıca Yunanistan Komünist Partisi ve Tamil Kaplanları da pankartlarıyla katıldılar.

Yaklaşık 4 kilometre süren yürüyüş boyunca sloganlar ve marşlar hiç susmadı. Türkiye zindanlarında devam eden açlık grevleri ve Ölüm Orucu eylemlerini destekleyen sloganların yanısıra Uluslararası Dayanışma sloganları da Türkçe ve Almanca olarak sık sık tekrarlandı.

Yürüyüşe TKEP/Leninist de Almanca, Kürtçe ve Türkçe olarak yazılan 'Yaşasın 1 Mayıs' pankartıyla katıldı.

Markplatz'a halaylarla sona eren yürüyüş sonrasında yapılan mitingte sendiklar adına konuşmalar yapıldı. Almanyada'ki konut sorunu ve sağ partilerin yükselişe geçmesine karşılık birlik çağrılarının yapıldığı konuşmalardan sonra eylem sona erdi.