Antep'te 1 Mayıs kutlamaları Yeşilsu Parkı'ndan yürüyüşle başladı. Kırkayak Parkı'na gelinerek burada coşkulu sloganlar eşliğinde kutlandı.

ANTEP - 2019 yılının 1 Mayıs kutlaması Yeşilsu Parkı'nda saat 11.30'da toplanmayla başladı.

Aralarında Mücadele Birliği, Devrimci Öğrenci Birliği'nin de bulunduğu devrimci örgütler, siyasi partiler ve demokratikkitle örgütleri saat 11.30'da Yeşil Parkı'nda başladıkları sloganlarla Kırkayak Parkı'na doğru yürüyüşe geçtiler.

Antep'te oluşturulan 1 Mayıs Tertip Komitesi yürüyüş başlamak üzereyken, 1 Mayıs kutlamasında 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin belirlediği sloganların dışında sloganların atılmamasını istedi. Bizim sloganlarımızın hiç birini kabul etmeyen komitenin böyle dayatmasına karşılık bizler de kortejin geçmesini bekledik ve bu sırada kortejler geçerken bizler de Leninistler olarak sloganlarımızı atarak ve ajitasyon konuşmalarımızı yaparak düzenli bir kortej şekilnde alanda yerimizi aldık.

 

Yürüyüş sırasında gür sloganlarımız ve ajitasyon konuşmalarımız esnefın ve çevrede balkonlarından izleyenlerin ilgsini çekti. Yürüyüş sırasında kortejimize katılanlar oldu.

Yürüyüş ve mitin alanında "Yaşasın 1 Mayıs", "Biji Yek Gulan", "Fabrikalar, Tarlalar, Siyasi İktidar Her Şey Emeiğn Olacak", "Devrimci Tutsaklar Onurumuzdur", "Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük", "Deniz İsyan Devrim", "Denizlerin Yoülunda Leninist Saflara" sloganları atıldı.

 

Mücadele Birliği Platformu olarak alana giriş sırasında ise "Yaşasın Halkların Mücadele Birliği" sloganıyla giriş yapıldı. Yürüyüş ve alana giriş sırasında gazete dağıtımı yapan arkadaşlarımıza polis müdahale etmeye ve gazetenin girişini yasaklamaya çalıştı. Arkadaşların kararlı duruşları ve ajitasyon konuşmalarıyla gazetelerle birlikte alana giriş yapıldı.

Tertip Komitesinden ayrı olarak alana doğru yürüyüşümüz sırasında sık sık korteji katılımların olduğunu fark eden polisler gençlerin yanına yaklaşarak fısıltılarla kortejimize katılmamaları yönünde baskı yapmaya çalıştıysa da, coşkulu sloganlar ve etkili ajitasyon konuşmalarıyla gençlere cesaret aşılandı ve kortej içinde yer almaya devam ettiler ve alana giriş yapıldı.

 

Antep'te 1 Mayıs kutlamalarında, emek ve meslek örgütlerinin kıdem tazminatına el konulması işçilerin haklarının gasp edilmesi, işten atmalar öne çıkarken, siyasi tutsaklara yönelik baskılar ve açlık grevlerinde olan tutsakların taleplerinin kabul edilmesi de öne çıkan sloganlar oldu.