Siyasi tutsakların sürdürdükleri açlık grevine dikkat çekmek için Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi önünde oturma eylemi yapmak isteyen ailelerin yolu çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Muhabirimizin görüntüleri silindi.

KOCAELİ - Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi önünde açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla oturma eylemi yapmak isteyen tutsak aileleri 17'inci gününde yine polis engeliyle karşılaştı.

Hapishaneye doğru yürüyen annelerin önü çevik kuvvet ekipleri tarafından ve polis otolarıyla kesildi. Sokağın iki yanına çevik kuvvetle barikat kurarak ablukaya aldı.

Annelere "Biz sizi 16 gündür uyarıyoruz. Niye geldiniz?" dedi. Anneler çocuklarımız açlık grevinde bu zulüm bitsin diye geliyoruz. Biz hapishane önünde dursak devlet zarar mı görecek? Devlet yasaklayarak mı güçlü oluyor?" diye sordu.

Annelerden Sultan Bozkurt'a "Onu devletin yetkili mercilerine söylersiniz?" denildi. "Biz anayız evlatlarımızın canı söz konusu bırakın gidelim" diyen anneye polis amiri "Çocuğun kaç yıldır hapiste?" diye sordu.

"Yirmi yıldır" diye yanıtlayan anneye faşist devletin acımasız sınıf tavrını "20 yıldır hapiste de bugün mü aklına geldi çocuğun?" diyerek  gösterdi.

Annelerle birlikte yürüyen ANF muhabiri Zeynep Kuray ve muhabirimizden de basın kartları ve kimliklerini isteyen polis GBT taraması yaptı.

Muhabirimizin basın kartının geçerli olmadığını ve fotoğraf kayıt alamayacağını" aksi halde gözaltına alacaklarını söylendi.

Polislerden birinin "Amirim Mücadele Birliği diye sayfa var. Gün gün haber yapılmış" demesi üzerine muhabirimizin telefonuna el konuldu ve tüm kayıtları silindi.

Anneler uzun polis ablukası altında bir süre hapishane önüne gitmek için tartıştı. Fakat polis zor kullanarak anneleri bölgeden uzaklaştırdı. Annelere eşlik eden tutuklu yakınları da bölgeden ayrılırken uzun süre takip edildi.

Anneler "Biz çocuklarımıza yapılan bu zulme sessiz kalmayacağız, hergün gelmeye devam edeceğiz" dediler.

Fotoğraf: Zeynep Kuray