Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi önünde tutsak annelerinin başlattığı süresiz nöbet eylemi yine polis tarafından engellendi. Anneler zorla uzaklaştırılırken "Bijî Berxwedana Zindanan" sloganı attı.

KOCAELİ - Tutsak annelerinin Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi önünde tecridin son bulması talebiyle yapılan açlık grevine dikkat çekmek için başlattıkları nöbet eylemi 16'ıncı gününde yine polis ablukası ile engellendi.

Tutuklu ailelerini çevreyi ablukaya alarak hapishaneye yaklaştırmayan polisle görüşen HDP Milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Tülay Hatim de olumlu bir sonuç alamadı. Polis kitleyi zorla alandan uzaklaştırdı.

Alandan uzaklaştırılan anneler "Biz çocuklarımız için geliyoruz. Canımız yanıyor. Tecrit insanlık suçudur diyoruz. Barış olsun bu zulüm bitsin diyoruz. Anlamıyorlar... Biz ölümler olmadan, canlar yanmadan tecrit son bulsun açlık grevleri bitsin diye geliyoruz. Ama yok, yok bizi anlamıyorlar... Anaların acısını anlamıyorlar"dedi.

Zorla uzaklaştırılan aileler "Bijî Berxwedana Zindanan" sloganı atarak "Yarın yine geleceğiz" dediler. Aileler Gebze Hapishanesi önünden milletvekilleri ile birlikte Kocaeli Valiliği'ne gitti.

Milletvekillerinin araçtan inerek Valiliğe yürümek istedi fakat yine polisin engeliyle karşılaştı. Milletvekillerinin engellenmesine tepki olarak anneler Valilik yakınındaki alanda oturma eylemi gerçekleştirdi.

Milletvekilleri Kocaeli Valiliği önünde Anayasal bir hakkın talimatla engellenmesinin suç olduğunu, açlık grevindeki siyasi tutsakların sağlık durumlarının kritik bir aşamaya geldiğini belirterek bir an önce taleplerinin kabul edilerek tecridin kaldırılmasını istedi. Tutsakların talepleri kabul edilinceye kadar tutsak aileleriyle birlikte olacaklarını belirtti.