Açlık Grevlerine Karşı Taksim’de Yaşam Zinciri...

Aralarında HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir’in de olduğu çok sayıda kadın, açlık grevlerine dikkat çekmek için İstiklal Caddesi’nde zincir oluşturdu.

İSTANBUL - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle Diyarbakır E Tipi Hapishanesi'nde başlattığı ve tahliyesi ardından evinde sürdürdüğü açlık grevinin 163'üncü gününde.

Leyla Güven’in açlık grevine başlamasının ardından siyasi tutsaklar da açlık grevine başladı. Kısa sürede bütün hapishanelerde Kürt siyasi tutsaklar açlık grevlerine başladılar. Açlık grevlerine devletin sessiz kalması üzerine siyasi tutsaklar feda eylemleri de yapmaya başladı.

Siyasi tutsakların açlık grevi nedeniyle sağlık durumlarının kritik aşamaya gelmesi nedeniyle bugün Taksim’de İstiklal Caddesi’nde aralarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Muş Milletvekili Şevin Coşkun, İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm’ün de bulunduğu çok sayıda kadın ağızlarında beyaz maskelerle el ele tutuşarak yaşam zinciri oluşturdu.

Zincir oluşturan kadınlar “Leyla Güven’e Ses Ver”, “Açlık Grevlerine Ses Ver”, “Tecrit İnsanlık Suçudur” dedi. Kısa konuşmalarla İmralı ve siyasi tutsaklara uygulanan tecrite ve açlık grevlerine dikkat çekilerek kamuoyuna seslenilerek destek verilmesi çağrısında bulunuldu.