Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi önünde tutsak annelerinin başlattıkları nöbet eylemi 10’uncu günüde. Polisin ablukası saldırı ve gözaltılarına rağmen nöbet için gitmeye devam eden aileler : “Tecrit kaldırılana kadar burada olacağız. Biz burada olmazsak tabutlar çıkar. Tabutların çıkmasını istemiyoruz” dedi.

KOCAELİ - Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle siyasi tutsakların sürdürdükleri açlık grevine dikkat çekmek için 9 Nisan'da Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi önünde tutsak annelerinin başlattığı eylem tutsak yakınları ve kurum ve parti temsilcilerinin de katılımıyla devam ediyor. Bugün eylem 10'uncu gününde.

 

İstanbul'dan Gelen Araç Durduuldu GBT Yapıldı

Gebze M Tipi Kapalı Kadın Hapishanesi'ne İstanbul'dan gitmek isteyenler yola çıkmadan polis tarafından durdurularak uzun süre GBT taraması gerekçesiyle bekletildi.

Bugün Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ve Muş Milletvekili Şevin Coşkun’un yanı sıra çok sayıda kişi nöbet eylemine katıldı.

 

Anneler Kararlı Tavrı ve Oturma Eylemi

Gebze M Tipi Kapalı Cezaevine ulaşan kitleyi polis durdurdu. Valiliğin eyleme ilişkin yazılı kararı olduğunu söyleyen polise HDP’li Taşdemir, “Kanunu çiğniyorsunuz” diye cevap verdi. Bunun üzerine polis, Taşdemir’e “Ben devleti temsil ediyorum” diyerek karşılık verdi.

Polisin taciz ve saldırı tehditlerine rağmen anneler hapishane önünden ayrılmadı. Annelerin kararlı duruşu soncunda annelerin ile desteğe gelenler ayrılarak, sadece annelerin oturma eylemi yapmasına izin verildi.

 

"Bazı Çocuklarımızın Gözleri Görmüyor!"

Açlık grevindeki siyasi tutsakların tecritin kaldırılması yönündeki talebinin bir an önce kabul edilmesini isteyen anneler her gün nöbet için gelmeye devam edeceklerini söylediler.

Günlerdir yağan yağmura ve soğuk havaya rağmen nöbet eylemi için gelen ailelerden Hatice Söyler "Tecrit kaldırılıncaya kadar buraya gelmeye devam edeceğiz Biz burada olmazsak tabutlar çıkar. Biz tabutların çıkmasını istemiyoruz. Çocuklarımızın durumu gün geçtikçe daha ağırlaşıyor. Bazı arkadaşlarımız çocuklarının gözlerinin görmediğini söylüyor. Çok üzgünüz. Tabutlar çıkmadan talepler kabul edilsin" dedi.

Kararlı duruşları sayesinde 10'uncu gün iki saatlik oturma eylemi gerçekleştiren anneler 2 saatin sonunda kitleye katılarak şarkı ve zılgıtlarla alandan ayrıldı.