İHD’de Açlık Grevindeki Tutsaklara Destek İçin Yaşam Nöbeti

Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan siyasi tutsaklarla dayanışna amacıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde tüm İHD şubeleriyle eş zamanlı olarak "Yaşama Ses Ver" şiarıyla bugün 13.00-21.00 saatleri arasında
"Yaşam Nöbeti" tutuldu.

İSTANBUL – İnsan Hakları Derneği (İHD) Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı hapishanelerde süren açlık grevlerine dikkat çekmek için tüm şubelerinde eş zamanlı , "Yaşama ses ver" şiarıyla bir günlük Yaşam Nöbeti eylemi gerçekleştirdi.



İHD İstanbul Şubesi'nde yapılan nöbet eylemi basın açıklaması ile başladı. Açıklama yapan Şube Başkanı Gülseren Yoleri, siyasi tutsakların uzun süredir açlık grevinde olduklarını ve sağlık durumlarının kritik noktaya geldiğine dikkat çekerek yaşama ses vermek için nöbette olduklarını söyledi.

Hapishanelerde süren açlık grevlerinde sağlık durumları kritik bir çok tutsağın yaşam hakkını kaybetmek üzere olduğunu belirten Yoleri, devletin, tutsakların yaşam hakkını korumakla yükümlü olduğunu vurgulayarak, hükümete adım atması için çağrı yaptı.

Toplumda açlık grevlerine karşı bir tepkisizliğin olduğuna da değinen İHD Şube Başkanı Yoleri, "İHD ve aileler olarak devlete 'yaşam hakkını koru, tecridi kaldır, hukuku uygula' topluma ise duyarlılık çağrısı yapıyoruz" dedi.

Açlık grevinde olan gazeteci Tuğba Bulut ile Serhat Bulut’un annesi Aytena Bulut, çocuklarından birinin Urfa Hilvan Hapishanesi'nde, diğerinin ise Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi'nde olduğunu aktardı.
Çocuklarının 1 Mart'tan beri açlık grevinde olduğunu hatırlatan Bulut, açlık grevinin taleplerinin kabul edilmesini istedi.


Ozan Hebun Sümeli’nin babası Naci Sümeli ise her hafta oğlunun görüşüne gittiğini belirterek "Çocuklarımız ölmek için değil, yaşamak için eylem yapıyor" dedi. Sümeli, bir an önce adım atılmasını istedi.
Nöbete aralarında Mücadele Birliği’nin de bulunduğu kurumlardan İHD İstanbul Şubesi’ne gelerek eyleme destek verildi.