Gebze Hapishanesi önünde tecritin kaldırılması talebiyle açlık grevindeki tutsaklarla dayanışmak üzere süresiz tutsak annelerinin nöbet eylemi 3. gününde.

KOCAELİ- Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması talebiyle HDP Hakkari Milletvekli Leyla Güven'in açlık grevine başlaması üzerine ve çok sayıda hapishanede siyasi tutsakların da sürdürdüğü açlık grevlerine destek için Gebze Hapishanesi önünde 9 Nisan Salı günü tutsak annelerinin başlattığı süresiz nöbet eylemi polis engeli ve ablukasına rağmen bugün kitlesel katılımla devam etti.

Gebze Hapishanesi'nde görüşe giden anneleri 9 Nisan günü görüş sonrası, açlık grevindeki tutsakların taleplerinin kabul edilmesi için hapishane önünde Süresiz Nöbet Eylemi başlattı. 9 Nisan günü gözaltına alınan ve geçe 02.00'de serbest bırakılan tutsak anneleri 10 Nisan Çarşamba günü de nöbetlerine devam etmek için hapishane önüne gitmiş fakat çevik kuvvet ve yunus ekiplerinin ablukası altında gözaltı ve saldırıyla tehdit edilerek hapishane önünden uzaklaştırılmıştı.

Marmara Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi, tutsak annelerinin eylemine destek çağrısı yapması üzerine, Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi ve HDP de dayanışma çağrısında bulunmuştu.

Bugün Gebze Hapishanesi önündeki nöbetin 3. gününde annelere destek için HDP İstanbul İl ve ilçe örgütleri, İnsan Hakları Derneği üyeleri ve pek çok kurumdan katılım oldu. Gebze Hapishanesi önünü kapatan çevik kuvvet polisleri tutsak anneleri ve desteğe gelenleri gözaltı ve saldırı tehditleriyle uzaklaştırmaya çalıştı.

Anneler ve tutsaklarla dayanışmaya gelenler gözaltı ve saldırı tehditlerine rağmen kararlı bir şekilde Gebze Hapishanesi önünde bekleyeceklerini belirtti. Polis, valiliğin yasak kararı olduğunu ileri sürerek, saldırı tehdidinde bulundu. HDP Milletvekili Tuma Çelik'in polisle görüşme yaptı ancak ailelerin oturma eylemi yapmasına izin verilmedi. Ailelerin oturma eylemi yapmak istemeleri üzerine polis saldırarark kitleyi dağıtmaya ve Gebze Hapishanesi önünden uzaklaştırmaya çalıştı.

Polisin ablukası ve saldırısına anneler "Biji Berxwedana Zindanan" sloganıyla karşılık verdi.

Gebze Hapishanesi'nden polis ablukasında uzaklaştırılmaya çalışılan kitle çevredeki sokaklarda dağılırken "Biji Berxwedana Zindanan!" sloganı attı. 

Tutsak anneleri ve dayanışmaya gelenler, tecrit kaldırılıp tutsakların talepleri kabul edilinceye kadar her gün saat 12.00'de Nöbet Eylemi için Gebze Hapishanesi önünde olacaklarını belirterek HDP Gebze İlçe Örgütü'ne gittiler.