Osmaniye hapishanesinde PKK'li tutsak Siraç Yüksek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto amacıyla 2 Nisan günü fedai eylemde bulundu.

Adana Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan Yüksek’in cenazesi bugün yoğun güvenlik önlemleri altında Mardin'e götürüldü. HDP DBP'li yöneticiler eşliğinde yola çıkarılan Siraç Yüksek'in cenazesi Moris Mezarlığı'na götürüldü.

Cenazeye Yüksek'in aile üyeleri dışında kimsenin törene katılmasına izin verilmedi. Definden sonra mezarlık kapsında bekleyen grup, Yüksek'in ailesiyle birlikte taziyelerin kabul edileceği 8 Mart Mahallesi'ne geçti.

Cezaevlerinde yapılan eylemlere ilişkin açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, “Kuşkusuz İmralı işkence ve tecrit sistemini kırma temelinde faşist-soykırımcı zihniyet ve siyaseti yıkmayı hedefleyen bu direniş bir kahramanlık direnişi, zafer direnişi ve özgürlük direnişidir. Mazlumların, Kemallerin, Hayrilerin, Saraların ve Zilanların çizgisinde gelişen ulusal onur ve başarı direnişidir. Dolayısıyla eylem çizgisini doğru anlamak, bireysel değil örgütlü davranıp faşizme vuran yöntemleri esas almak önemli ve gereklidir. Bazı eylemler vardır tekrarı olmaz, tekrar etmeye çalışmak anlamsızlık doğurur. İşte Zülküf, Uğur ve Ayten Yoldaşların eylemleri bu türden eylemlerdir. Zindanlar başta olmak üzere her alandaki tüm yoldaşların bu bilinçle hareket edeceklerine, bireysel değil örgütlü davranacaklarına, sürekli düşmana vuran ve faşizmi zayıflatıp yıkılışa götüren eylem yöntemlerini esas alacaklarına inanıyoruz” demişti.

PKK ve PAJK'lı tutsaklar adına açıklama yapan Deniz Kaya da, "Hamlemizin ilk şehidi olan Zülküf Gezen yoldaşla başlayan fedai eylem Ayten, Medya, Zehra ve Uğur yoldaşlarla devam ederken Yonca Akıcı ve bugün Siraç Yüksel yoldaşın fedai eylemi biz yoldaşlarını derinden sarsmış ve bizlere büyük sorumluluklar yüklemiştir. İçinde bulunduğumuz direniş çizgisi 14 Temmuz direniş çizgisi ekseninde devam ederken böylesi fedai eylemlere başvurulmasını tasvip etmiyor örgütsel bütünlük içerisinde hareket edilmesi gerektiğini belirtiyoruz" diyerek Kürt halkına baş sağlığı diledi.