“Mücadelemiz Faşizmi Yıkana Kadar Devam Edecek!”

HDP İstanbul Gençlik Meclisi, son süreçte yaşanan gasp, imha, inkar ve gözaltıları HDP İstanbul İl Örgütü binasında basın toplantısıyla protesto ederek “Faşizmi karşı mücadelemiz yıkana kadar sürecek” denildi.

İSTANBUL - HDP İstanbul Gençlik Meclisi üyeleri son süreçte yaşanan kaçırılma, gözaltı, ajanlık teklifi, işkence ve tehditleri ilişkin HDP İstanbul İl Örgütü binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. HDP İl yöneticileri HDP İl Kadın Meclisi sözcüsü Aysun Çeper, Mücadele Birliği, Devrimci Parti ESP ve kitle örgütlerinden temsilcilerin katıldığı basın toplantısında açıklamayı HDP İstanbul Gençlik Meclisleri adına Serhat Özoğuz gerçekletirdi.

 

Son süreçte faşizmin HDP’ye yönelik saldırılarını gençlik üzerinden sürdürdüğüne dikkat çekti. Özellikle bir kaç aydır, kaçırılma, gözaltı, işkence tehdit ve ajanlık teklifinde bulunulma gibi saldırıların sıklaştığını belirten Özoğuz, gençlerin ailelerinin de bu tehditlere maruz kaldıklarını ve aileleriyle tehdit edildiklerini söyledi.

29 Mart 2019’da İstanbul’da yapılan polis operasyonlarında 100’ü aşkın Gençlik Meclisi üyelerinin de arasında olduğu HDP üyelerinin gözaltına alındığını hatırlatan Serhat Özoğuz, “Seçimlere iki gün kala gerçekleştirilen bu soykırım operasyonları hem seçime hem de var olan gençlik meclisi çalışmalarımıza karşı yürütülmüştür. Gözaltına alınan arkadaşlarımız şiddet, taciz ve ajanlık dayatmaları ile karşı karşıya bırakılmıştır" dedi.

 

Bu operasyonlar kapsamında ailesini ziyarete Siverek'e giden HDP MYK üyesi Çerko Mimkara ve ailesinin birlikte gözaltına alındığını belirten Özoğuz, "Arkadaşımzın ailesine ajanlık dayatıldığı ve arkadaşımız Çerko Mimkaraya işkence yapıldığı aile bireyleri ve avukatı tarafından basınla paylaşılmıştı. İnsanlık dışı olan bu politikların hukuki, insani ve vicdani hiçbir yanı yoktur” dedi.

Yapılan bu saldırıların hukuka aykırı olduğunu ve bir an önce bu politikadan vazgeçilmesi gerektiğini belirten Özoğuz sözlerini “Yapılan baskı, işkence, taciz ve ajanlık dayatmaları bizleri yıldırmayacak. Faşizme karşı mücadelemiz faşizmi yıkana kadar devam edecektir" diyerek tamamladı.