Faşizm varken, hukuk, yasa gibi üst yapı organlarının hiç bir şey olduğunu her geçen gün tekrar tekrar görüyoruz ve öğreniyoruz.

Tecride karşı 100 günden fazladır açlık grevinde olduğu halde Leyla Güven hakkında mahkeme tarafından zorla getirilme kararı çıkarılmasının hemen ertesinde, cezaevlerinde açlık grevinde olan tutsaklarla görüşen avukatların saldırıya uğradıklarını öğreniyoruz.

Tarsus 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde olan tutsaklarla görüşen İHD Mersin Şubesi’nin oluşturduğu Cezaevi İzleme Komisyonu üyesi 4 avukat, tuttukları notlar gerekçe gösterilerek gardiyanlarca rehin alındı ve dövüldü.

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevini sürdüren tutsaklarla görüşüp, durumlarına dair not tutan avukatlar Özgür Çağlar, Saniye Biçici, A. Celil Akın ve Pınar Dokuz görüşme sonrası cezaevinden çıkmak istediklerinde tuttukları notlara gardiyanlarca el konulmak istenildi. Buna tepki gösteren avukatlar, gardiyanlar tarafından darp edildi.

Cezaevinde çıkışlarına bir süre izin verilmeyen avukatlar, savcıyla görüşmenin ardından cezaevinden ayrılabildi. Hukuksal olarak avukatların notlarına yalnızca İnfaz Hâkimliği kararı ile bakılabilir.